Somali'de terör saldırısı: 9 kişi hayatını kaybetti

TAKİP ET

Somali'nin merkezinde bulunan bir kasabada eş zamanlı olarak bombalı saldırı gerçekleşti öğrenildi. Saldırılarda en az 9 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Reklam
Reklam

Somali'nin merkezinde bulunan bir kasabada eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. İki aracın peş peşe patladığı saldırı sonrasında güvenlik kaynakları yaptıkları açıklamada "Teröristler bu sabah patlayıcı yüklü araçlarla Mahas kasabasına saldırdı. Sivil bir bölgeyi hedef aldılar ve iki patlamada tamamı sivil olan dokuz kişinin öldüğünü doğruladık” dedi.

Saldırının sorumlusunun eş-şebab örgütü olduğu öğrenilirken geçtiğimiz yıl El Kaide bağlantılı gruba karşı büyük bir operasyon başlatılmıştı.

9 kişi hayatını kaybetti

Somali'de gerçekleşen terör saldırısında 9 kişinin hayatını kaybettiği çok sayıda yaralı olduğu öğrenildi. Güvenlik kaynakları açıklamalarında teröristlerin yenilgi sonrasında sivilleri Hedef almaya başladığını Ancak onlarla mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Görgü tanıklarına göre Somali'de bugün yaşanan saldırılar bir bölge yönetim binasına yakın restoranın önünde gerçekleşti. Olay sonrası konuşan görgü tanıkları kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 9 sivilin cansız bedenini gördüklerini söyledi.