Somebody Somewhere dizi konusu ve oyuncu kadrosu

TAKİP ET

Komedi ve dramanın bir ara olduğu HBO Max dizisi Somebody Somewhere dizisinin konusu, yorumu ve daha birçok merak edilen konuların bulunduğu içeriğimiz ile sizlerleyiz. Bu inceleme yazısında Somebody Somewhere dizi konusu, yorumu, incelemesi, IMDb puanı, kaç bölüm ve sezon gibi aklınıza takılacak birçok sorunun yanıtlarıyla karşılaşacaksınız.

Reklam
Reklam

Bir komedi dizisi için en büyük endişe; senaryosunun, oyuncu kadrosunun sevilip sevilmeyeceğinden ziyade aynı zaman dilimi içerisinde yayınlanan bir diğer sitcom ürünün daha olmasıdır. Fakat Somebody Somewhere “endişeye mahal yok” mottosuyla bugünlerde HULU’da hizmet hayatına başlayan, yüksek pazar gücüne sahip How I Met Your Father dizisiyle aynı zaman diliminde bültene girerek hâkim üstünlüğünü izleyicileriyle paylaşıyor.

2005 yılından 2014 yılına kadar hizmet veren How I Met Your Mother’ın yeni sürümü olan How I Met Your Father karşısında çaresiz olacağı ön görülse de Somebody Somewhere, tabuları yıkan sakin, dramatik ve komik senaryosuyla HIMYF’yi şimdilik rafa kaldırmış gibi duruyor. 

6 sıra dışı karaktere nazaran Somebody Somewhere’in tek kişilik dev kadro sembolüyle izleyenlerin karşısına çıkan eksantrik yalnız kadın Sam’in, bütün dramatik, durgun, solmuş ruh haliyle hikâye başlıyor. Bir yandan orta yaş krizine yakalanmış olmanın getirilerini yaşarken diğer yandan da kendisini bu duruma iten sebeplerin açıklamasını sunuyor. Evli olmaması, aile bireylerinden uzakta yaşıyor ve tüm bunların yanında kendisinden bile çok sevdiği kız kardeşi Holly’i öbür dünyaya uğurlamasını... Ve Sam dünyadaki yerini bulmak üzere yola çıkıyor.

Somebody Somewhere dizi yorumu 

Gideceği yer, yıllardır uzakta olduğu aile bireylerinin yanı olsa da değişimi gitmek yerine kalarak uygulamayı tercih ediyor. Günlerini kompozisyonları değerlendiren bir test kuruluşunda geçirirken akşamlarıysa koltuklarda uyuyakalarak değerlendiriyor. Bir yandan babasına “nereye ait olduğumu bilmiyorum” derken diğer yandan da test merkezinde karşılaştığı eski lise arkadaşı Joel’e haykırışa benzeyen ifadeler kullanarak hayatını özetliyor.

Orta yaş krizini ele alan pek çok sitcom var olsa da Somebody Somewhere, kusursuz tınısıyla kusursuza yakın bir başlangıç görseli sunuyor. Dram ve komedinin etkileyici uyumundan faydalanırken Sam’i hayat koşullarıyla test etmeye devam ediyor. 

Onca ailevi sebep, ölümler, yalnızlıklar benzeri ürünleri kullanırken; Sam’i Joel ile karşılaştırarak Sam’in geçmiş hayatına yansımalar sağlıyor. Eskiden profesyonel bir şarkıcı olmak istediğini gözler önüne serdiği sırada da içinde Joel’in de bulunduğu özgürlükçü kişiler topluluğu mottosu taşıyan yarı onaylı bir kabare partisinde buluyor: “Koro Çalışması.”

Hayatındaki ilk değişim yansımasını bu koro çalışmasıyla elde eden Sam; gelecekler bölümlerde ortaya çıkacak olan ivmeli komedinin siftahını yapmış oluyor.  

IMDb: 7,6 / Güncel puana tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Somebody Somewhere dizi oyuncu kadrosu  

Bridget Everett – Sam 

Jeff Hiller – Joel 

Mary Catherine Garrison – Tricia Miller 

Mike Hagerty – Ed Miller 

Murray Hill – Fred Rococo 

Danny McCarthy – Rick 

Christopher Kahler – Church Band Leader 

Jane Brody – Mary Jo ve diğerleri. 

Somebody Somewhere hbo max Somebody Somewhere dizisi Somebody Somewhere konusu Somebody Somewhere yorumu Somebody Somewhere imdb puanı Somebody Somewhere oyuncu kadrosu Somebody Somewhere fragmanı