Son dakika: 2022 memur maaşı ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak?

TAKİP ET

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücret belli oldu. Asgari ücretin belirlenmesinin ardından memur ve emeklinin maaşlarının ne kadar olacağı ve gelecek zam oranı merak konusu oldu. Ocak ayının yaklaşmasıyla konu hakkında araştırmalar başladı. 2022 memur zammı ve emekli maaşı hakkında merak edilenler detaylarıyla haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

2022 yılında verilecek olan asgari ücret 4253 TL olarak belirlendi. Bunun yanı sıra emekli ve memurun maaşının ne kadar olduğuna dair açıklama ise yapılmadı. Yılın son ayının enflasyonuna bakılarak yapılacak zam oranı merakları arttırdı. İşte memur ve emekli maaş detayları;

Emekli ve memur maaşının enflasyon oranına göre belirlenmesinin ardından TÜİK verilerini yayınladı. Enflasyon temmuzda %1.80, ağustosta %1.12, eylülde %1.25, ekimde %2.39, kasımda ise %3.51 olarak belirlendi. Veriler üzerine yapılan çalışmalardan sonra Merkez Bankası Aralık ayı için enflasyon oranının yaklaşık %3.37 yükseldiğini belirtti. 

SSK ve Bağkur emeklilerinin ocak zammı yüzde 15-16’ya dayanacak. Yüzde 3.5’lik aralık enflasyonuyla son 6 aylık enflasyon yüzde 14.33 olacak. Eğer aylık enflasyon yüzde 4.1 olursa zam yüzde 15’e, aylık enflasyon yüzde 5 olursa zam oranı yüzde 16’ya ulaşacak. Enflasyon oranının yükselmesi halinde maaşlarda değişiklik yapılması da bekleniyor. Geçen yıl korona etkisiyle SSK ve Bağkur emekli maaşının en düşüğü 1.500 liraya sabitlenmişti. Şimdi bu taban tutarın 2 bin liraya artırılması üzerinde çalışmalar yapılıyor. 

Memur zammı ne kadar olacak?

Enflasyonda ki artış ve büyüme oranı göz önüne alındığında maaşların da yükseleceği ve ona göre zam oranı uygulanması beklenmektedir. Emekli olmak isteyenlerin emekli olmaları tavsiye edilen zaman dilimi ise Ocak 16 sonrasıdır.

2022 emekli maaşı 2022 memur maaşı emekli ve memur maaşı belli oldu mu emekli zamı ne kadar memer zamı ne kadar