Son dakika: Açık kapı başvuru ekranı açıldı! 2022 Ramazan Bayramında 500 TL harçlık veriliyor! Vatandaşlara ilaç gibi geldi

TAKİP ET

Son dakika: Açık kapı başvuru ekranı bağlamında detaylar gelmeye başladı. 2022 Ramazan Bayramında 500 TL harçlık veriliyor! Vatandaşlar bayram gelmeden bayram ediyor. İşte tüm detaylar

Reklam
Reklam

Son dakika: Açık kapı başvuru ekranı açıldı! 2022 Ramazan Bayramında 500 TL harçlık veriliyor! Vatandaşlara ilaç gibi geldi. E-devlet açık kapı sistemi kullanılarak yapılacak başvurular ile proseste ortaya gelen besin fiyatlarındaki yükselişin olumsuz etkisinin bir nebze olsun rahatlatılması planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı doğrultusundan enflasyondan kaynaklı olarak değişik kalemlere yönelik meydana gelen parasal olanaksızlıklara ara proseste destek verileceği açıklandı. Pandemi döneminde oluşturulan 1.100 TL’lik nakit desteği hibe olarak sunulmuştu. Ekonomide gelinen sorunlu proses Ramazan Bayramı evvel geri ödemesiz nakit yardımını gündeme getirdi.



 2022 Ramazan Bayramında 500 TL harçlık veriliyor!

Bakanlık doğrultusundan açıklama yapıldı. Yapılan açıklama ile e-devlet platformu üzerinden destek müracaatında bulunabilecek.  Açık Kapı sistemi 17 değişik başlık ve 322 hizmet konusu ile ilgili yardım talebinde bulunabilecek. Elektronik alanda form doldurularak yayılan bir hizmettir. Açık Kapı Bayram harçlığı müracaatı amacıyla Bakanlık, algı oluşturulduğu iddiasında bulundu. Her aileye Ramazan Bayramı evvel verilebilecek 500 TL’lik yardım haberlerinin İçişleri Bakanlığı doğrultusundan asılsız bulunduğu gündeme getirilirken dar gelirli ailelere yönelik olmak üzere devlet tarafından destek paketleri oluşturulmaya devam ediliyor. 


E-devlet üzerinden Açık Kapı sistemi kullanılarak destek müracaatı talebinde bulunabileceği gibi mobil programı üzerinden de talepte bulunabilir.  Sistem üzerinden oluşturulan müracaatlar aşağı yukarı 7 iş günü içinde sonuçlandırılır. Başvuruya dair takip süreci cep telefonu yolu ile ya da internet üzerinden müracaat numarasıyla denetim edilebilir.

500 TL’lik Bayram Harçlığı desteği başvuruları nasıl yapılacak?

Gerekli görülen hizmet birimine yönlendirme yapılarak bir hafta içinde yardım isteği sonuçlanır. Yardım isteği ve takibi müracaat oluşturulan sistem üzerinden yapılır. 



Peki nasıl alınır?

www.turkiye.gov.tr adresine girilir

Sisteme TC kimlik numarası ve şifre ile girilir

Ardından arama butonuna “Açık Kapı Başvurusu” yazılarak tıklanır.

İstenen “hizmet kategorisi” altında yer alan yardım isteğinde bulunulabilir.

Açık Kapı 500 TL Yardım Başvurusu İçin Tıklayınız