Son dakika! Ankara yine sele teslim, uyarılar fayda etmedi

TAKİP ET

Son dakika haberi… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Ankara valiliği tarafından yapılan açıklamalar sonucu Bugün öğleden sonra Ankara'da sağanak yağışı yeniden başladı. Sokaklar sağanak yağış nedeniyle göle dönerken araçlar yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde ise sağanak yağışın etkisiyle araziden taşınan çamur ve taşlar E-90 karayolunda ulaşımı zorlaştırdı.

Reklam
Reklam

Ankara-Çankırı ve Ankara Eskişehir Yollarında sürücüler zor anlar yaşarken Eskişehir yolundaki bazı alt geçitler trafik polisleri tarafından araç geçişine kapatıldı. Sağanak yağış dikmenin bazı ilçelerinde de etkisini gösterirken Öveçler Vadisi sular altında kaldı.
 

Su baskınları meydana geldi

Ankara'da Geçtiğimiz günlerde sel felaketinin yaşandığı ve 4 kişinin hayatını kaybettiği Akyurt ilçesinde Yine Bugün öğleden sonra başlayan sağanak yağış nedeniyle Hayat adeta felç oldu. Çınar Mahallesi tarafından akan sel suları Aselsan kavşağında birikirken ekipler suları tahliye etmek için çalışma başlattı. Ayrıca Akyurt’ta bazı bölgelerde fabrikalarda su baskınlarının yaşandığı öğrenildi. Yapılan tüm uyarılara rağmen sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı.
 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yağış açıklaması

Ankara'da etkili olan sağanak yağış ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi de açıklama yaptı. Kendini tamamında yağışın etkisini gösterdiğinin belirtildiği açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin 4025 personel ve 1515 araçla birlikte Teyakkuz halinde olduğu ifade edildi. Ekiplerin sorunlara anında müdahale ettiği belirtilirken Rüzgar hızının artması nedeniyle Şentepe teleferiği de yolcu tahliyesine başlandığı bildirildi.

Kutugün Deresi taştı

Ankara'da etkili olan sağanak yağış sırasında Koru metrosu depo sahası yanında bulunan Kutugün Deresi'nde de taşkın meydana geldi. Koru Çayyolu istasyonları arasında Su seviyesinin adlı öğrenilirken bölgede tedbir amaçlı enerji kesildi. Ayrıca kuru Beytepe arasında aksayan Metro seferleri nedeniyle otobüs servisi başlatıldı.
 

Onlarca kişi mahsur kaldı

Diğer yandan Ankara'da etkili olan sağanak yağış sırasında Ankara İtfaiyesine 100 su baskını ihbarı yapıldığı öğrenildi. Çankaya'da 12, Sincan'da 6, Şereflikoçhisar'da 6, Ayaş'da 1 ve Yenimahalle'de ise 4 kişinin yağmurda mahsur kaldığı öğrenildi.