Son dakika! Ekrem İmamoğlu doğruladı: İBB sözcüsü Murat Ongun görevden alındı

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu dün geceden bu yana sosyal medyanın gündeminden düşmeyen İBB Sözcülük Birimi'nin kaldırıldığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu, sözcülük biriminin kaldırıldığı iddiaları doğrularken, böylelikle İBB sözcüsü Murat Ongun görevden alındı iddiaları doğru çıktı.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Karadeniz gezisinin faturası bir hayli ağır oldu. Kendi destekçilerinden de bu yönde tepki gören Ekrem İmamoğlu faturayı son günlerde tepkilerin odağında olan Murat Ongun’a kesti. İBB sözcüsü Murat Ongun görevden alındı Ve İBB sözcülüğü kapatıldı gibi iddialar dün geceden bu yana sosyal medyanın gündemindeydi. Konu ile ilgili Resmi açıklama ilk ağızdan yani İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB sözcülük biriminin kaldırıldığı iddialarını bizzat doğruladı. Böylelikle İBB sözcüsü Murat Ongun’da görevine son verilmiş oldu.
 

Ben uygun görmüştüm ben kaldırdım

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB sözcülük biriminin kaldırıldığı yönündeki iddialar hakkında açıklama yaptı. Ekrem İmamoğlu açıklamasında, “Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm. Ama şuan gördüğüm ortamda sözcülük makamının birtakım verdiği sonuçlardan dolayı ve toplumun da buna gösterdiği refleksten bazen de ne yazık ki siyasi rakiplerimizin de bir dezenformasyon oluşturma çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım. Şu anda böyle bir makam yok. Murat Bey de diğer işlerine devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 

Murat Ongun İBB'de ne iş yapıyor?

Ekrem İmamoğlu’nun bu açıklaması sonrasında Murat Ongun kovuldu mu, Murat Ongun görevden alındı mı gibi sorular da gündeme geldi. Birçok kişi ise Murat ongun İBB'de ne iş yapıyor sorusuna yanıt aramaya başladı. Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada sözcülük biriminin kapatıldığını doğruladı ancak Murat Ongun’un işine son verildiğini doğrulamadı. Ekrem İmamoğlu açıklamasında “Murat Bey diğer işlerine devam ediyor” dedi.
 

Karadeniz gezisi başına iş açtı

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Nagehan Alçı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda gazeteci ile birlikte Karadeniz gezisinde çıkması tepki çekmişti. Özellikle AK Parti'ye yakın isimlerden biri olarak bilinen Nagehan Alçı'nın Ekrem İmamoğlu ile birlikte otobüste poz vermesi İmamoğlu destekçilerini çileden çıkarmıştı. İBB sözcülük biriminin kaldırılması da bunun sonuçlarından biri oldu.