Son Dakika: EYT 2022 için EYT düzenlemesi biraz önce belli oldu! Cumhurbaşkanı açıklama yaptı!

TAKİP ET

Son Dakika Haberi: EYT bekleyen vatandaşların gözü kulağı yeni açıklanacak EYT düzenlemesindeydi. Uzun süredir beklenen yaşa takılan emeklilik ile ilgili açıklamalar nihayet yapıldı. 9 Eylül 1999 yılından önce sigortalı olanlar için geçerli olan EYT, prim gün sayısını tamamlamış ancak emeklilik için yaş bekleyen emeklilere verilen genel ad olarak biliniyor.

Reklam
Reklam

Son Dakika Haberi: EYT 2022 için EYT düzenlemesi biraz önce belli oldu! Cumhurbaşkanı açıklama yaptı! Yapılan açıklamalar doğrultusunda bu yıl çözüme ulaşacağı anlaşılan EYT düzenlemesi bazı formüllerle gündeme geldi. 5 formülden oluşan düzenleme ile vatandaşa müjdeli haberler verilmeye hazırlanılıyor. Ülkemizin gündemini uzun süredir meşgul eden EYT mağdurlarını memnun edecek şekilde sonuçlanacağı düşünülen formüller merak konusu oldu.

EYT nedir, açılımı ne anlama geliyor? Yeni EYT yasası maddeleri nelerdir?


EYT yasası son durum ve gelişmeler neler?


EYT yasası hangi tarihleri kapsayacak?


 

EYT İle İlgili Hangi Formüller Düşünülüyor?

 
EYT liler için düşünülen formüller arasında kısmi emeklilik seçeneği pek çok vatandaşı kapsayacak durumda 10 yıl prim ödemiş, kadın 50, erkek 55 yaşını doldurmuş olma şartı aranıyor. Sigorta süresi formülü; buna göre 1999 öncesi şartlar uygulanıyor. Kadınlarda 7.200, erkeklerde 9.000 yevmiyeyi dolduranlara yaş haddine bakılmadan emeklilik hakkı doğuyor.


 
Formüllerden biri de kesintili emeklilik. Bu formülde vatandaş kabul ederse kalan yılları için belli kesintiler yapılıyor. Bu sabit kesintilerin miktarı devlet tarafından belirlenecek. Kabul eden kişi daha az maaşla emekli olacak. Bir diğeri ise geçici kesintili emeklilik; bu formülde kalan yıllar için kesinti yapılacak ve kişi emeklilik yaşına geldiğinde kesinti duracak. Beşinci formül; 5.000 ve 9.750 prim gün sayısını dolduranlar emekli olabilecek. Bunda yaş dikkate alınmıyor.


 

Son Dakika Açıklaması Neleri İçeriyor?

 
Beş formüllü bir son dakika açıklaması yapılan eyt düzenlenmesi hakkında kesin sonuç bir sonraki açıklamada belli olacak gibi görünüyor. Formüllerden hangisi ya da hangilerinin onaylanacağı, EYT’li vatandaşı hangisi memnun edecekse onun üzerinde çalışmalar yapılacağı umuluyor. Bu yıl netleşmesi beklenen emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ile bekleyen yüz binlerce emekli adayının yüzü gülecek. 
 
Son dakika açıklamasına göre EYT ile ilgili düzenlemeni bu yıl içerisinde gerçekleşeceği ifade ediliyor. Ancak bu durumun henüz tam olarak netlik kazandığını da ifade edemiyoruz. Bu konunun önümüzdeki dönemde netleşeceği belirtiliyor.