Son dakika… EYT için hükümet sorun yok dedi! EYT'lilere bomba haber geldi! Emeklilik için 47, 48, 49 ve 50 yaşı tamamlama koşulu...

TAKİP ET

Emeklilikte yaşa takılanlar son günlerde en çok konuşulan konular arasında yer almaktadır. Hükümette bu konu ile alakalı yeni bir düzenlemenim olacağının haberini verdi. Ayrıca hükümetin vatandaşların mağduriyetlerinin farkında olduğunun ve bir an önce çözüme kavuşacağının sözünü verdi. 

Reklam
Reklam

Son dakika…  EYT için hükümet sorun yok diyor! EYT’lilere bomba haber geldi! Emeklilik için 47 yaşı tamamlama koşulu... Durum böyle olunca milyonlarca emeklilik hayali kuran vatandaş hükümetin yeni kararını merak etmektedir. Henüz net olarak resmi bir açıklama yapılmasa da konu ile ilgili bir komisyon kuruldu.  Uzmanların görüşlerine göre bu komisyonda 47 yaş sınırı tartışılmakta. Eğer karar çıkarsa prim günü eksiği olamayan vatandaşlar 47 yaşında emekli olabilecek. Böylece EYT’de farklı çalışmaların da gündeme geldiği biliniyor.

Sevinç gözyaşları döküldü! 44, 46, 58, 50, 54 ve 52 yaşında emeklilik müjdesi! SGK SSK BAĞKUR 4A, 4B, 4C'den erken emekli olun!



Vatandaş zil takıp oynadı! Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik müjdesi! 15-20-25 yıl evli kalana maaş bağlanıyor! Meclis'te...





 

EYT İçin İki Formül


EYT mağduriyetini ortadan kaldırmak için birçok çalışma yapılmaktadır. Bu kapsamda gündemde olan iki yeni formül bulunmaktadır. Bu formüllerden ilki düşük maaşlı emeklilik sistemi. Bu sistemde emeklilikte yaşa takılan vatandaşlara yarım maaş verilecek. Ancak kişiler erken yaşta emekli olabilecek. Böylece emeklilik yaşının da erkene çekilmesinin hedeflendiği düşünülüyor.



Öte yandan gündemde olan diğer bir seçenek ise sadece prim gününün esas alınması. Bu kapsamda emekli adayı olan kadınlarda 7200 iş günü erkeklerde ise 9000 iş günü esas alınacak. Bu iş günlerinin tamamlanmasının ardından vatandaşlar yaşa takılmadan emekli olabilecek. Bu sayede 47, 48, 49 ve 50 yaşlarında emeklilik hakkı doğacak. 


 

EYT Düzenlemesi Bu Yıl Geçerli Olacak mı?


Uzmanların görüşüne göre EYT kapsamında ki düzenlemelerin çok yakın tarihlerde gerçekleşebileceği düşünülmemektedir. Öte yandan uzmanlar düzenlemelerin ve alınan kararların tam olarak etkili olabilmesi için en az 6 ay çalışma yapılması gerektiğini dile getirmişlerdir. Ancak 2023 yılında ki seçimlerin EYT düzenlemelerinin erken oluşmasına etki etmesi beklenmektedir. 



2022 yılının sonlarına veya 2023 yılının ilk çeyreğinde çalışmaların resmiyete dökülmesi ve yeni sistemin yürüklüğe girmesi beklemektedir. Konu ile ilgili Ak parti sözcüsü de en yakın tarihte emekli adaylarına yeni müjdelerin geleceğini dile getirmiştir. Tüm bu bilgiler ışığında EYT düzenlemesinin bu yıl geçip geçmeyeceği henüz netlik kazanmış değildir.