Son dakika haberi: TBMM'den onay aldı! 2000'den sonra emekli olanlara büyük müjde geldi! İntibak yasası çıktı

TAKİP ET

Emekli vatandaşlar yakın zamanda yapılması beklenen KPDK toplantısını bekliyor. Bu toplantı sonucunda çıkacak karara göre 2000 yılından sonra emekli olan vatandaşlara intibak zammı verilecek. Henüz intibak yasası ile ilgili emekli vatandaşlara bir zam verilememişti. Eğer yasa onaylanırsa yaklaşık 355 TL zam yapılacak. Bu da önemli bir kazanım anlamına geliyor!

Reklam
Reklam

Uzmanların görüşlerine göre intibak yasası sadece SGK emeklilikleri için değil bağ kur emeklilikleri içinde geçerli olacağını düşünmektedirler. Yapılacak olan zam ise doğrudan enflasyon ile orantılı olacak. Öte yandan intibak yasasının her yılbaşlarında enflasyona göre düzenlemesi planlanmakta. Dolayısıyla zamlar her yıl değişkenlik gösterecek. Ortaya çıkan bu yeni gelişme sonrasında maaşlara zam da gündeme gelecek!

31 Mayıs son gün! Emekli, işsiz, dul, öğrenci herkesi ilgilendiriyor! Başvuru yapanın hesabına hak ettiği para yatıyor


Hesaplara 2750 TL nakit ödeme yattı! Tüm emeklilere verildi, hemen kontrol edin!


Kimse beklemiyordu bugün netleşti! 1800, 3600 ve 5600 SGK-SSK prim günle 50-51 ve 53 yaşında emeklilik müjdesi verildi 2022


Emekliye Büyük Müjde! Tam 90000 TL Kredi Dağıtılıyor Tek Şart Emekli Olmak


Devlet bankası 2500 TL maaş alan emekliye 750 TL ek ödeme vermeye başladı! Maaşa ek yatıyor, şart istenmiyor, başvuran hemen alıyor




 

İntibak Yasası Zam Oranları


Son dakika haberi: TBMM’den onay aldı! 2000'den sonra emekli olanlara büyük müjde geldi! İntibak yasası çıktı... İntibak yasası doğrudan 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşları ilgilendirmektir. Ancak yapılan açıklamalara göre 2000 öncesinde emekli olan vatandaşlarda bu yasadan kısmi olarak yararlanabilecek. 2000 yılından önce emekli olan vatandaşlar 50 ile 150 TL arası bir zam alması söz konusu. 



Konu ile resmî açıklamaların önümüzde ki günlerde yapılması beklenmekte. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan vatandaşlarda ise zam oranı sabit olmaktadır. Zamlarda prim günleri ve SGK primleri baz alınmamaktadır. Böylece çok daha isabetli bir şekilde zam oranlarını hesaplamak mümkün hale gelecektir. Peki, intibak yasası nedir? İşte detaylar!
 

İntibak Yasası Nedir?


2022 yılı itibari ile en düşük emekli maaşı 2500 TL oldu. Ancak çoğu emekli aynı prim günü ve aynı sigorta ödemesi yapmasına rağmen farklı emekli maaşı alabilmektedir. İntibak yasası emekli vatandaşların maaşlarında iyileştirme ve bu maaş farklılığını bir nebze kapatmayı hedefleyen bir planlamadır. Ancak bu durumun her emekli vatandaş için sağlanması mümkün olmamaktadır. 



Bu nedenle yasa 2000 yılını baz almış durumdadır. Ancak bazı SGK yetkililerin açıklamalarına göre bu yıl ilerleyen dönemlerde biraz daha aşağı çekilebilir. İntibak planlamasının TBMM’den onay alması durumunda en düşük emekli maaşı 2800 olacak. Öte yandan bu zammın onay sürecini takip den ay maaşlara yansıtılması bekleniyor.