Son dakika! Kadir Şeker tahliye edildi

TAKİP ET

Konya'da şiddete sevgilisi tarafından şiddete uğrayan bir kadını kurtarmak isterken çıkan arbede sırasında cinayet işleyen Kadir Şeker'in geçtiğimiz günlerde görülen duruşmasında cezası 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Verilen karar sonrasında Şeker'in avukatları üst mahkemeye üst üste itirazda bulunmuştu.

Reklam
Reklam

Konya’da şiddete sevgilisi tarafından şiddete uğrayan bir kadını kurtarmak isterken çıkan arbede sırasında cinayet işleyen Kadir Şeker’in geçtiğimiz günlerde görülen duruşmasında cezası 10 yıl 10 aya düşürülmüştü. Verilen karar sonrasında Şeker’in avukatları üst mahkemeye üst üste itirazda bulunmuştu. Kadir Şeker olayında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Türkiye’nin gündemine oturan Kadir Şeker davası ile ilgili tahliye kararı geldi. Avukatların üst mahkemeye yaptığı itirazlar kabul edildi ve Kadir Şeker hakkında tahliye kararı verildi. 

Tahliye Kararı

2020 yılının Şubat ayında Konya'da Özgür Duran tarafından şiddet gören Ayşe Dırla'yı kurtarmak isterken olay esnasında çıkan arbede sonucunda Ögür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker hakkında tahliye kararı geldi. Olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Şeker, geçtiğimiz günlerde tekrar hakim karşısına çıkmış ve daha önce 12,5 yıla indirilen cezası 10 yıl 10 aya indirilerek tutukluluğunun devamına karar verilmişti. Şeker'in avukatlarının üst mahkemeye yaptığı itirazlar kabul edildi ve Kadir Şeker hakkında tahliye kararı çıktı.

'Sadece Yardım Etmek İstedim'

Geçtiğimiz günlerde yeniden hakim karşısına çıkan Kadir Şeker, mahkemede verdiği ifadede, 'Üzüldüğüm için gittim. Arkamdan saldırdı. Boğazımı sıktı. Ciğerlerimin acısını hissettim. Nefesim kesildi. Bıçağın sesinden korkar diye, bıçağımı çıkardım. Maktülün yaralandığını fark etmedim. Sadece sağ elimde acı hissettim. Kadının ağlamasını duymadım. Aleyhime ifadeler vermiş. Bir şey söylemek istemiyorum. Sadece yardım etmek istedim. Hayatını kaybettiği için üzgünüm' dedi.

Kadir Şeker Olayı Nedir?

2020 yılının Şubat ayında Konya'nın Selçuk ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki bir parkta duyduğu tartışma üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünen ve çifti ayırmak için yanlarına giden Kadir Şeker, Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı. Kadir Şeker ve Özgür Duran arasında çıkan arbede sırasında aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Özgür Duran, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.