Son dakika! Kiev düştü mü? Ukrayna'nın başkenti olan Kiev işgal edildi mi? Kiev'deki son durum nedir?

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasının ardından son durum merak ediliyor. Sabah saatlerinde Rus ordusuna ait tanklar Kiev'e girerken yerel gazeteler tarafından kameralara alındı. Ukrayna, Kiev'in ele geçirilmemesi için yardım çağrısında bulunmayı sürdürdü. Peki, Kiev düştü mü? Ukrayna'nın başkenti olan Kiev işgal edildi mi? Kiev'deki son durum nedir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasının ardından son durum merak ediliyor. Sabah saatlerinde Rus ordusuna ait tanklar Kiev’e girerken yerel gazeteler tarafından kameralara alındı. Ukrayna, Kiev’in ele geçirilmemesi için yardım çağrısında bulunmayı sürdürdü. 

Kiev'in ele geçirmesi saldırıların ilk hedefiyken Kiev’in son durumu ise merak ediliyor. Ukrayna ise hızla ilerleyen Rus ordusuna karşı yardım çağrısında bulunmaya devam ediyor. 

Kiev düştü mü? 

Kiev'den patlama sesleri sıklaşırken Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, onlarca askerlerin yaralandığını duyurdu. Ukrayna Sınır Güçleri'nden yapılan açıklamada ise "Rus birlikleri Kuzey bölgesinden Kiev'e girdi" denildi. Ukrayna, Belarus topraklarından 4 balistik füze fırlatıldığını da açıkladı. 

Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna, Kiev'de bir Rus uçağı düşürüldüğünü duyurdu. Düşen uçağın parçalarının çarptığı binada ise panik dolu anlar yaşandı.

Rusya'nın operasyon düzenlediği Ukrayna'nın başkenti Kiev, siren sesleri yankılanırken güvenlik güçlerinin yeni bir patlamanın olduğunu ve çok sayıda yaralı olduğuna dair gelen ihbarın ardından bölgeye intikali kameralara yansıdı. 

Rus güçlerinin Ukrayna'ya yönelik operasyonunda başkent Kiev'e kadar ilerlemesi tedirginlik ve paniği arttırırken Ukrayna vatandaşları sığınaklarda can güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Vatandaşlar sokaklara çıkmaya korkuyor. Kiev'de yeniden yükselmeye başlayan siren sesleri bölgedeki paniği arttırdı. Yapılan saldırının ardından başlayan ve durmak bilmeyen siren sesleriyle Kiev Emniyet Müdürlüğü önündeki güvenlik güçlerinin koşuşturması kameralara yansıdı. Ekiplerin bir patlama üzerine çok sayıda yaralı olduğu ihbarı üzerine bölgeye yoğunlaştığı öğrenildi. 

Kiev'deki zor koşullarda görevlerini yapmaya çalışan basın mensuplarının ise çelik kask ve yelek giyerek görevini yapmaya çalışması dikkat çekiyor. 

Ukrayna Kiev’i savunmaya devam ediyor 

Ukrayna askeri araçları, Kiev'i savunmak için şehre girdi. Ukrayna Savunma Bakanlığı, çatışmalarda 1000'den fazla Rus askerinin öldürüldüğünü ve en az iki Rus uçağının düşürüldüğünü duyurdu. 

Rusya lideri Putin, Ukrayna askerlerine 'gücü elinize alın' çağrısı yaptı. Putin, "iktidarı alırsanız anlaşmamız daha kolay olur" dedi. 

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden kritik Moskova adımı geldi. Rusya'nın üyeliği askıya alınacak.

Rusya Ukrayna Kiev Kiev düştü mü Kiev son dakika Kiev işgal edildi mi Kiev işgal mi edildi Kievdeki son durum nedir