Son dakika! Maske yasağı artık kalkıyor! Otobüs, uçak, metrobüs, tren, tramvay, vapur hepsinde serbest olacak!

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlerdir yapılacak olan bilim kurulu toplantısına dikkat çekiyor ve koronavirüs pandemisi başladığı günden bu yana 'Bilim Kurulunun en önemli toplantısı' olduğunu söylüyordu. Nihayet toplantı günü geldi çattı. Bilim kurulu toplantısı bugün saat 12.00'de gerçekleşecek. Özellikle kapalı alanlarda maske zorunluluğunun bu toplantı ile birlikte kaldırılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgını ile birlikte hayatımıza giren bilim kurulu toplantıları bugün itibariyle tarihe karışacak gibi görünüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca günlerdir bugünü işaret ederek bilim kurulu toplantılarının en önemlisinin yapılacağını söylemişti. Nihayet o gün geldi çattı ve bugün saat 12.00'de bilim kurulu toplanacak. Toplantıda önemli gündem maddeleri masada olacak ve koronavirüs salgını da yeni döneme ilişkin yol haritası belirlenecek. Özellikle bugünün en önemli Konusu ise kapalı alanlarda maske takma zorunluluğunun kaldırılması olacak.

Sosyal medya hesabından duyurdu

Bilim kurulu toplantısı geçtiğimiz hafta yapılacaktı ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak toplantının bu hafta çarşamba gününe yani 27 Nisan'a ertelendiğini söylemişti. Kararını yeniden değiştiren Sağlık Bakanlığı Sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak hayırlı kararların çarşambaya kalmaması gerektiğini belirtti ve “salı günü toplanalım” dedi. Yani beklenen bilim kurulu toplantısı bugün gerçekleşecek.

 

Adıyaman'da mesafeleri kaldırdı

Koronavirüs salgını dolayısıyla insanlar adeta birbirleri arasına duvar örmüş ve mesafeyi korumaya başlamıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Adıyaman'da maske takmalı ve vatandaşlarla tokalaştı öğrencilerle yanak yanağa fotoğraf çektirdi. Sağlık bakanın bu hareketi ile birlikte bugün yapılacak bilim kurulu sonrasında eski günlere döneceğimizin de sinyalleri verilmiş oldu.

Maske zorunluluğu artık tarihe karışıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılacak olan bilim Kurulu toplantısında koronavirüs salgını da yeni döneme ilişkin yol haritasında belirlenecek. Öncelikle okullar ve toplu taşıma araçları olmak üzere kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğuna ilişkin yeni kararlarında alınacağı tahmin ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamalarına bakılırsa okul, uçak, otobüs, tren ve toplu taşıma araçları gibi Kapalı yerlerde maske zorunluluğu artık tarihe karışacak.

Vaka sayıları 2 binlere kadar düştü

Sağlık Bakanlığı koronavirüs bilim kurulu toplantısı son olarak 2 Mart tarihinde yapılmıştır. 7 Nisan tarihinde günlük vaka sayıları 10 binin altına düşerken şu anda ise 2 binlerde seyretmeye devam ediyor. Birçok ilde yoğun bakım servislerinde koronavirüs hastası kalmadı can kayıpları da artık azaldı. Bu nedenle bilim kurulunun Bugün çok önemli kararlar alacağı tahmin ediliyor