Son dakika! Maskesiz günler başlıyor! Bilim kurulu Beştepe'ye gidiyor, Cumhurbaşkanı açıklama yapacak

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bugün sosyal medya hesaplarından sürpriz bir paylaşım yaparak bilim kurulunun en önemli toplantısı dediği toplantının bugün olacağını duyurmuştu. Koronavirüs bilim kurulu bugün saat 12.00'de bir araya geldi. Toplantı şu sıralarda sona erdi ve bilim kurulu Beştepe'ye gidiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve koronavirüs bilim kurulu az sonra açıklama yapacak.

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında koronavirüs bilim kurulu bugün en önemli toplantısını gerçekleştirdi. Kısa süre önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilim kurulu üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması yapılacağı duyurulmuştu. Bilim Kurulu toplantısında önemli kararların alındığı ve bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı düşünülüyor. Şu anda herkes gözünü Beştepe’ye çevirmiş durumda. Maske zorunluluğu Bu toplantı sonrasında tarihe karışacak gibi duruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bilim Kurulu tarafından alınan kararları az sonra açıklayacak.

Kapalı alanlarda maske kullanım zorunluluğu kaldırıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bilim kurulu toplantısı sonrasında kurulu üyeleri ile birlikte kameralar karşısına geçti. 2 yıllık süreç içerisinde gece gündüz çalışan sağlık çalışanlarına, Sağlık Bakanı Fahrettin koca ve bilim kurulu üyelerine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan süreçle ilgili bilgilendirme yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırıldığını duyurdu. Ancak Kronik hastalığı bulunan kişiler ve yaşlıların Her ihtimale karşı maske takmaya devam etmesi gerektiğini de vurguladı

Toplu taşıma ve hastanelerde maske kullanımı zorunluluğu var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aynı zamanda toplu taşıma ve hastanelerde maske kullanımı zorunluluğunun hala devam ettiğini söyledi. Vaka sayıları binin altına inene kadar toplu taşıma ve hastanelere maskesiz girmek yasak olacak. Vatandaşların kendilerini korunması için mutlaka hatırlatma doz aşılarını yaptırmaları gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda bu süreçte koronavirüs ilaçlarının da hala ücretsiz olarak dağıtımının süreceğine dikkat çekti.