Son dakika! Milyonlarca vatandaşın beklediği yardım paraları hesaplara yatırılmaya başlandı

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşın beklediği yardım paraları hesaplara yatırılmaya başlandı. Devlet tarafından evinde engelli ve yardıma muhtaç yaşlılara bakan kişilere her ay verilen yardım paraları toplam 40 ilde hesaplara yatmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Milyonlarca vatandaşın beklediği yardım paraları hesaplara yatırılmaya başlandı. Devlet tarafından evinde engelli ve yardıma muhtaç yaşlılara bakan kişilere her ay verilen yardım paraları toplam 40 ilde hesaplara yatmaya başlandı. Evinde engelli ve yardıma muhtaç yaşlılara bakan kişilere her ay 1798 TL yadım parası yatırılırken Şubat ayında zamlı olarak yatacağı duyuruldu. Yardım parası alan kişiler paralarının yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinde sorgulayabilir. 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım yardımının Ocak ayı memur maaş katsayısına göre yapılan artışla beraber 1798 TL’den 2 bin 299,79 TL’ye çıkarıldığını duyurdu. Evde bakım yardımı alan vatandaşlar zamlı ödemelerini Şubat ayında almaya başlayacaktır. 

Evde bakım yardımı nasıl sorgulanır?
Evde bakım yardımı alan vatandaşlar paraların hesaplarına yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilir. E-Devlet sistemine T.C. Kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapılarak “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” ekranından sorgulama yapılabilir. 
Evde bakım yardımını Ziraat Katılım Bankası aracılığıyla alan vatandaşlar SMS ile sorgulama yapabilir. SMS ile bakım parasının yatıp yatmadığını öğrenmek için BAKİYE yazıp 4747’e SMS atmak yeterlidir.

Evde bakım yardımı almak için nasıl başvuru yapılır?
Evde bakım yardımı alabilmek için; 

Gelir kriterlerinin uygun olması,

Bakıma muhtaçlık kriteri,

Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu, şartlarının bulunması gerekmektedir.Evde bakım yardımı almak için hane halkının tüm net geliri toplanır ve hane halkı sayısına bölünür. Evde bakım yardımı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya İlçe Müdürlüklerine başvuru yapılır. 

evde bakım maaşı aile ve sosyal hizmetler bakanlığı