Son dakika: Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı! Her şey daha da kötüye gidiyor!

TAKİP ET

Son dakika haberi: nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu son dakika enflasyon verilerinin duyururken her şey daha da kötüye gidiyor. Enflasyon rakamlarına göre fiyat artışı tam gaz devam edecek gibi görünüyor. İşte 2022 Nisan ayı enflasyon rakamları…

Reklam
Reklam

Son dakika! Türkiye İstatistik Kurumu 2022 Nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜİK Tarafından açıklanan verilere göre enflasyon 2022 Nisan ayında yüzde 7.25 arttı. Yıllık enflasyon artışı ise yüzde 69.97 oldu.
 

Enflasyon artışı devam ediyor


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre artışı nisan ayında da hız kesmeden devam ediyor. Çekirdek enflasyon Nisan ayında %50 üzerinde seyretti. Üretici fiyatlarında yükseliş ivmesi sürerken bu durum vatandaşlara yeni zamlar olarak geri dönecek gibi duruyor.
 

Bir önceki yıla göre %121.82 arttı


Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Nisan ayında üretici fiyat endeksi Bir önceki yılın aynı ayına oranla %121.82 artış gösterdi. Mart ayında açıklanan TÜFE Yüzde 61.14 olmuş aylık enflasyon yüzde 5.46 olarak açıklanmıştı.
 

Mayıs ayı sonrası aşağı yönlü hareket başlıyor


Geçtiğimiz günlerde enflasyon konusunda değerlendirmelerde bulunan Merkez Bankası başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyon rakamlarından Mayıs ayından sonra aşağı yönlü hareket beklediklerini dile getirmişti. Dünyanın en ünlü haber ajanslarından olan Reuters ise 14 katılımcının katıldığı anketinde Nisan aylarında artan Gıda ve enerji fiyatları nedeniyle aylık yüzde 6 yıllık ise yüzde altmış sekiz enflasyon beklediklerini duyurmuştu.