SON DAKİKA: ÖSYM tarafından 4 sınav iptal edildi

TAKİP ET

ÖSYM'den yapılan bir son dakika açıklamasına göre YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı yapılmayacak. Konu ile ilgili detaylar haberimizde…

Reklam
Reklam

Daha öncelerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kahramanmaraş depremi dolayısıyla deprem bölgelerinde eğitime ara verildiğini açıklamıştır. Şimdi ise bir son dakika haberi ile ÖSYM tarafından bir gelişme aktarıldı!

4 SINAV YAPILMAYACAK

Kahramanmaraş’ta  meydana gelen deprem dolayısıyla deprem bölgesinde ve ülke genelinde birçok faaliyet ertelenirken bazıları ise iptal edildi. Az önce ÖSYM tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla; Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay ve Malatya İllerinde YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı yapılmayacağı aktarıldı.

ÖSYM AÇIKLADI

Öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi tarafından yapılan açıklamada Şu ifadeler yer aldı:

“Hatay, Adıyaman Kahramanmaraş ve Malatya'da YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı yapılmayacak. Bahsedilen 4 ilde ikamet eden adaylar sınav yerleri için başka illeri tercih edecek.”

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK

ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan YÖKDİL/1, YDS/1, TUS/1 ve MSÜ Aday Belirleme Sınavı  tarihleri için ÖSYM'nin resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.