Son dakika! Rusya, Almanya'nın doğal gazını tamamen kesti

TAKİP ET

Son dakika haberi… Rusya'dan yeni hamle geldi. Almanya ve Rusya arasında devam eden doğalgaz krizinde yeni bir aşamaya geçilirken Rus doğalgaz şirketi Almanya'ya doğalgaz vermeyi tamamen durdurdu. Şirket tarafından Almanya'ya gönderilen mektupta, mücbir sebeplerden dolayı doğalgaz akışının kesildiği belirtildi.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş sonrasında birçok Avrupa ülkesi Türkiye'ye yaptırım uydu uygulamıştı. Rusya ise yaptırımlara doğalgaz tehdidi ile karşılık vermişti. Rusya'ya ekonomik yaptırımlar uygulayan batılı ülkeler doğalgaz ve petrol problemi ile karşı karşıya kaldı. Birçok ülkeye kısmi olarak doğal gaz akışını keserek Rusya, Almanya'ya verdiği doğalgazı tamamen kesti.

Rus doğalgaz şirketi açıklama yaptı

Rus doğalgaz şirketi Gazprom, Almanya'ya bir mektup göndererek mücbir sebepler nedeniyle gaz Tedarikini tamamen kestiğini bildirdi. Reuters'ta yer alan habere göre, Rus şirketi yazdığı mektupta elimde olmayan olağanüstü koşullardan dolayı Gaz tedariki sağlayamayacağını söyledi.

Karar mektupla bildirildi

Şirket kaynaklarından alınan bilgiye göre Almanya'ya doğalgaz akışının kesilmesi kararı mektupla bildirildi. Temmuz ayının ortasında başlayan bakım çalışmaları nedeniyle Rusya'dan Almanya yapılan gaz atışı azaltılmıştı. Perşembe günü çalışmaların tamamlanması bekleniyordu ancak gaz akışı tamamen kesildi.

Alınan Bu karar sonrasında Almanya ve Rusya arasında doğalgaz gerginliğinin daha da artacağı tahmin ediliyor. Almanya, daha önce yaptığı açıklamada Rus fosil yakıt kullanımını 2027 yılına kadar sonlandırmayı pil anladığını duyurmuştu. Şu an için Almanya'dan konu hakkında bir açıklama yapılmadı.