Son dakika SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye akşam müjdesi yarından itibaren hesaplara yatıyor! Hem de yüksek limitli

TAKİP ET

Emeklilerin pek çoğu bayram ikramiyesi müjdesini bekliyor. Milyonlarca kişisinin hesabına yatacak bu ikramiyelerle alakalı tarih belli oldu. Son dakika SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye akşam müjdesi yarından itibaren hesaplara yatıyor! Hem de yüksek limitli olarak hesaba geçiyor.

Reklam
Reklam

Son dakika SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye akşam müjdesi yarından itibaren hesaplara yatıyor! Hem de yüksek limitli... Bu konuyla ilgili olarak dört formül masaya getirildi. Formüllerden bir tanesi ise enflasyon oranında bir artış yapılması yönündedir. Geçen sene enflasyon oranı yüzde 36,08 olarak açıklandı. Buna göre bir artış olursa ödemeler 1100 TL’den 1496 TL’ye çıkabilir. Böylece iki bayram için toplamda 2993 TL olacak ödemeleri emekliler alabilecek. Öte yandan ikramiye artışı söz konusu olduğunda yeniden değerleme oranı da göz önüne alınabilir. Bu senenin başında bazı harç, ceza ve vergilerin güncellemesinde %36,2 oranındaki değerleme baz alındı. Bu artışın ikramiyelere yansıması ise şöyle olacaktır. 1100 TL’lik tutar 1498 TL’ye çıkar. Bu da iki bayramın toplam ikramiye oranını 2996 TL’ye çıkarır. Böylece emeklilerin önemli bir miktarda destek ödemesinden faydalanmasının yolu açılıyor!

SGK-SSK ve Bağkur'lu emekliye bayram evvelinde 1.600 TL ödeme hesaba yatıyor! Anında ATM'den çekiliyor



Son dakika haberi geldi! Bayram ödemeleri başladı! 9.000 TL'ye yakın para hesapta! Asgari ücretli, SGK Bağkur'lu emekli, kamu çalışanı, işsizler...



Kimlikle ödeme yapılıyor! Vakıfbank öğlen açıklamasında emekli maaşı alan vatandaşlara 9.000 TL veriyor




Bayram İkramiyesiyle İlgili Detaylar


Yapılan açıklamalara göre emeklilerin alacağı bayram ikramiyelerinin en düşük 1500 TL tutarında olacağı bilinmektedir. Milyonlarca insanın beklentisi bu noktada oldukça yüksek! Ek olarak yeni emekli olmuş kimseler de bu ikramiyelerden faydalanabilecek. Ramazan ve Kurban Bayramları olmak üzere senede iki kez verilen bu ikramiyelerdeki artış pek çok vatandaşın ilgisini çekmektedir.
Milyonlarca emekli rahatlatan ikramiye ödemelerinde %100 zam yapılacağını bekliyor. Durum böyle olursa iki bayram için ödenmesi gereken tutar 4000 TL olacaktır. Ancak ödemeler için 1500 ile 1750 TL gibi beklentiler de kendini gösteriyor. Bu artışlarla birlikte emekler bayramı daha rahat ve keyifli geçirebilecektir. Peki, bayram ikramiyesinden kimler yararlanacak? İşte bu soruya dair merak edilen her şey!


 

Bayram İkramiyesi Kimlere Ödeniyor?


Yılda iki kez olmak üzere bu ikramiyeler SGK’dan gelir ya da maaş alanlara ödenir. Bu nedenle dul ve yetim maaşı alanlar, emekliler ve malulen emekliler de bunu almaktadır. Bayram harcamaları kapsamında insanları rahatlatan bir tutardır. Bayramın 2 Mayıs 2022 tarihine denk gelmesi dolayısıyla hak kazanan ve talep eden kişiler bayramda ikramiyeye kavuşacaktır.