Son dakika! Ukrayna Rusya'nın kayıplarını açıkladı!

TAKİP ET

Son dakika haberlerine göre Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların 3. gününde Ukrayna İçişleri Bakanlığı Rusya'nın kayıplarını açıkladı. Ukrayna ordusunun Rus güçleriyle çatışması sonrasında ülke genelinde 3 bin Rus askerinin öldürüldüğü ve 14 savaş uçağının düşürüldüğü bildirildi.

Reklam
Reklam

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların 3. gününde Ukrayna İçişleri Bakanlığı bu sabah yerel saat 06:00 itibariyle 3 bin Rus askerinin öldürüldüğü ve 14 savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Çatışmaların halen devam ettiğini söyleyen Ukrayna İçişleri Bakanlığı 102 Rus tankı ve 536 zırhlı askeri aracı imha ettiklerini belirtti. 

Rusya ordusu birliklerinin yerini değiştirmeye başladı
Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamayı teyit ederek Rus ordusunun sınır bölgesindeki birliklerinin yerini değiştirmeye başladığını açıkladı. Rus ordusunun Karadeniz ve Tuna Nehri kıyıları boyunca insansız hava araçlarıyla keşif yaptığını söyleyen Bakanlık, Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Teşkilatı Deniz Muhafızları gemisinin Odessa yakınlarındaki Çormomorsk kıyılarında devriye gezdiğini, zaman zaman sıcak satışların sürdüğünü ve Rus ordusuna ait insansız hava aracını düşündüklerini belirtti. 
 

Rusya Ukrayna savaş Rusya ın kayıpları