SON DAKİKA | Vedat Bilgin'den açıklama geldi 3600 Ek gösterge belirlendi

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. 3600 ek gösterge açıklaması yapılması üzerine meraklar arttı. Bakan Bilgin, emeklilik hakkında yaptığı açıklamalar üzerine yeni düzenlemeler araştırılmaya başlandı. İşte Bakan Bilgin'in yatığı açıklama detayları

Reklam
Reklam

Uzun süredir üzerinde çalışma yapılan emeklilik sisteminde 3600 ek gösterge konusuna ilişkin açıklama Vedat Bilgin'den geldi. Yapılan toplantı üzerine yeniliklerin geleceği duyuruldu. Memur-Sen ile görüşmeler ise yapılacağı belirtildi. 

Asgari ücret 2022 için görüşmeler
Yeni yılın yaklaşmasıyla merakla beklenen asgari ücret araştırılmaya devam etmektedir. Son dakika haberlerine göre konu hakkında çalışmaların devam ettiği de bilinmektedir. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücret zamı için toplantılara devam etmektedir.
Türkiye de toplam 7 milyona yakın çalışan bulunmasıyla herkesin merak ettiği konu da asgari ücret üzerine gelecek zam oranı oldu. Bu süre zarfında alınan kararlar yarın itibariyle resmiyete dökülmesi de beklenmektedir. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapılacak toplantıda, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), işçi tarafını ise en fazla üyeye sahip konfederasyon olduğu için Türk-İş temsil edecek.
İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat yapacak.


Asgari ücret görüşmeleri bu yıl erken sonuçlanabilir
2022 de geçerli olacak asgari ücret fiyatları için 4 kez toplantı düzenlendi. Alışagelmişin görüldüğü bu sene de hükümet, işçi ve işveren temsilcileri için yeni kararın yeni yılı beklemeden en kısa zamanda açıklanacağı duyuruldu. Bu açıklama gözleri Aralık ayının ortasına çevirmiştir.
Görüşmeler öncesi TİSK, mevcut istihdamın korunması ve yeni istihdam sağlanması için asgari ücret işveren desteğinin bu yıl da devam etmesinde ısrarlı.
Türk-İş ise yeni asgari ücrete dair talebini kamuoyuyla henüz paylaşmamakla birlikte "insan onuruna yakışır" düzeyde bir asgari ücret istiyor.

Asgari ücret net 2 bin 825 TL
2021 yılına ait bekar bir işçinin asgari ücreti brüt 3 bin 577 TL iken net olarak kesintilerle beraber 2 bin 825 TL'dir. Fakat işçi aralarında sınıflandırılması olmasıyla apartman görevlilerinden damga vergisi alınmadığından 3.040,87 TL almaktadırlar. 
İşçinin aldığı maaşın yanı sıra işverenin o işçinin toplam maliyeti de önem kazanmaktadır. İşverene bir işçinin maliyeti 4,203,56 TL iken bu ücretin 3.577,50 TL'si brüt asgari ücret ve 544 TL ise sosyal güvenlik sigortasına gitmektedir. 

asgari ücret Vedat bilgin açıklaması Emekli kararı 3600 ek gösterme