Son dakika: Yerli otomobil TOGG'un boş paket fiyatı 175.000 TL mi olacak? TOGG'un trafiğe çıkacağı tarih açıklandı

TAKİP ET

Son dakika gelen haberler bağlamında TOGG'un boş paket fiyatı 175.000 TL mi olacak? Sorusu oldukça gündem olmuş durumda. Sosyal medyada açılan başlıklarda bu olasılık konuşulmaya devam ediyor. İşte TOGG'un trafiğe çıkacağı tarih...

Reklam
Reklam

Türkiye'nin mühim projeleri arasında yer alan yerli otomobil ile ilgili olarak mühim bir ilerleme yaşandı. Türkiye'nin otomobili Girişim Grubu (TOGG) doğrultusundan imal edilen TOGG amacıyla bugüne kadar SUV modeli ön plana çıkmıştı.

2022 TOGG Sedan satış fiyatı ne kadar olacak? TOGG ön satış ve sipariş talepleri ne zaman başlayacak?


TOGG yerli otomobil seri üretime ne zaman geçecek? Yerli araba ne zaman çıkacak, tarihi belli oldu mu?




TOGG SATIŞ FİYATI 175.000 TL Mİ OLACAK?


Son dakika: Yerli otomobil TOGG'un boş paket fiyatı 175.000 TL mi olacak? TOGG'un trafiğe çıkacağı tarih açıklandı. TOGG Sedan'ın tanıtımının yapılması ile anında fiyat araştırmalarına başlandı. TOGG Sedan kaç TL'lik fiyatla satışa çıkarılacak.  TOGG amacıyla üretim aşamaları şimdilik tamamlanmadı. Şu anda oluşturulan maliyet hesaplamaları tamamıyla proje üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Fakat fiyat konusu ile ilgili programın rekabet edebilir bir fiyat olacağı biliniyor. bunun amacıyla de benzer özellikteki eletrikli otomobillerin fiyatlarına bakılması gerekiyor. 
 

TOGG'UN TEKNİK ÖZELLİKLERİ BELLİ OLDU


-Hızlı şarj edilebilme özelliği 
-Yüksek güvenlik oranına haiz olacak
-500 km menzili var
-İnternete bağlanmak amacıyla ekstra bir cihaza gereksinim duyulmayacak 
-Gelişmiş batarya idaresi var
-Holografik Asistan var
-Sıfır emisyonla temiz sürüş var

TOGG Sedan'da 200 ile 3400 beygir kuvveti bulunuyor.  Tamamen elektrikli otomobil olan TOGG Sedan çağdaş dizaynı ve ilerlemiş teknolojilerle donatılan görüntüsü ile ilgi çekiyor. Muadilleri ile teknik yönden altta kalmayan bir otomobil olan TOGG bunun yanısıra üstün niteliklere de sahip. TOGG Sedan amacıyla kapsamlı bir tanıtım şimdilik yapılmadı. Bunun gelişen aylarda gerçekleştirilebileceği bildirildi.


BİNLERCE KİŞİ ÇALIŞIYOR


İlk yerli ve milli elektrikli otomobili üretecek fabrikada ilk etapta 4.323 birey istihdam edilecek. 2022 seneının sonra %51 yerlilik seviyesine sahip olan TOGG, vasıta bandından inecek. İki sene ardından da yerlilik oranının %75'lere çıkması hedefleniyor.
 

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU AÇIKLAMA YAPTI 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kastamonu Tosya'da Tosya Sanayi ve Ticaret Odası'nın yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı. Tören ardından konuşan Hisarcıklıoğlu, yerli otomobile dair de açıklamalar yaparak TOGG fabrikasının açılacağı tarihi ve TOGG'un trafiğe çıkacağı tarihi açıkladı. Hisarcıklıoğlu açıklamasında: "Allah nasip ederse 29 Ekim’de Sayın Cumhurbaşkanımızın elleri ile fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. 2023’ün ilk üç ayında trafiğe çıkacak dedi.