Son seçim anketi sonuçları yayınlandı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı en çok zorlayacak rakip bakın kim oldu

TAKİP ET

2023 seçimleri öncesinde hala Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları devam ederken, araştırma şirketleri de anket sonuçlarını yayınlamayı sürdürüyor. Yayınlanan son seçim anketi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı en çok zorlayacak aday belli oldu. Yapılan ikinci tur anketine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm rakiplerini geride bırakırken ona en yakın aday ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2023 seçimlerinde aday olacağını geçtiğimiz günlerde kendi ağzı ile açıklamıştı. Artık seçimler için de bir yıldan az zaman kaldı. MHP ve Ak Parti’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda aday Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak ancak 6’lı masanın adayı hala belli olmadı.

Kamuoyunun nabzı yoklandığında ise bir çok isim öne çıkıyor. Parti Başkanları, belediye başkanları ve bağımsız adaylar konuşuluyor. Adaylık tartışmaları süre dursun Asal Araştırma ve Danışmanlık şirketi 2023 seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda olası ihtimalleri içeren bir anket yaptı. 3 bin katılımcı ile 7-14 Haziran arasında yapılan ankette cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda katılımcıların hangi adaya oy vereceği soruldu.
 

Asal araştırma 2023 seçim anketi sonuçları


Asal Araştırma ve Danışmanlık şirketinin yapmış olduğu anketin sonuçları şöyle oldu:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 51,2
Kemal Kılıçdaroğlu: 48,8

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 51,1
Meral Akşener: 48,9

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 51,5
Ekrem İmamoğlu: 48,5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 50,5
Mansur Yavaş: 49,5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 59,4
Selahattin Demirtaş: 40,6

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 57,8
Abdullah Gül: 42,2
 

En yakın rakibi Mansur Yavaş

Anket sonuçlarına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm rakiplerini geride bırakıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın yani onu en çok zorlayacak aday ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gibi görünüyor.