Son sözü TBMM söyleyecek! Asgari ücretli çalışana 2125 TL bayram ikramiyesi geliyor, sadece onay verilmesi kaldı!

TAKİP ET

Kurban Bayramı yaklaşırken asgari ücretli çalışanların durumu da merak konusu oldu. Çünkü asgari ücretli çalışanlar Kurban Bayramında hem zam bekliyor hem de ikramiye. Hükümet daha önce bu konuda defalarca yeşil ışık yakmıştı. Yeni bir iddia da bugün geldi. Asgari ücretli için son sözü TBMM söyleyecek. Eğer Meclis'te onay alırsa milyonlarca asgari ücretliye tam 2125 TL bayram ikramiyesi ödenecek.

Reklam
Reklam

Enflasyon rakamları döviz kurları artan akaryakıt fiyatları daha erken ekonomik anlamda artık herkes dalga ve zor durumda. Vatandaşlar hem maaşlarında yapılacak iyileştirmeleri Hem de bir an önce bu hayat pahalılığına bir dur denmesini bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda vatandaşları bir nebze olsa da rahatla aşmayı başardı. Özellikle asgari ücretli çalışanların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması ile birlikte biraz daha unutmamış oldu.

Milyonlarca Asgari ücretli çalışan ocak ayında maaşlarına %50’nin üzerinde zam almış ve asgari ücret artık 4123 TL olarak ödenmeye başlanmıştı. Ancak ocak ayından bu yana hayat pahalılığı her geçen gün artmaya asgari ücretle çalışanların elindeki zam eriyip Gitmeye devam ediyor. Hayat pahalılığı zaten ortada iken Asgari ücretli çalışanlar Aldıkları zaman kendilerine yetmediğini ve yeni bir zam düzenlemesi yapılmasını beklediklerini dile getirmişti. Bu konuda hükümetten önemli adımlar geldi. Ama asgari ücret zammı ikinci konu önce asgari ücretliye bayram ikramiyesi konusu var. Alınan bilgiye göre milyonlarca Asgari ücretli çalışanın hayatını daha kolay devam ettirebilmesi için bayram ikramiyesi verilecek. Üstelik de binlerce lira ikramiye hesaba yatacak.
 

Meclisten onay çıkması bekleniyor


Market fiyatları, akaryakıt fiyatları, Hayat pahalılığı ve sürekli açmaya devam eden döviz kuru nedeniyle Asgari ücretli çalışanlar bir aile endişeli. Milyonlarca Asgari ücretli Temmuz ayında maaşlarına ekran yapılmasını bekliyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de önemli açıklamalarda bulunmuştu. Asgari ücretle çalışanlara ek zam yeni bir düzenleme ile yapılabilir. Ancak bu konuda çalışmalar hala devam ediyor. Ancak asgari ücretliye bayram ikramiyesi konusunda sona gelindi. Artık son sözü TBMM söyleyecek.

2125 TL ikramiye verilecek


Enflasyon rakamlarının her geçen gün yükselmesi nedeniyle Asgari ücretli çalışanlar hayatına devam etmekte ay sonunu getirmekte büyük zorluk yaşıyor. Nisan ayında TÜFE neredeyse 70 yetmiş oldu. Ramazan Bayramı'ndan milyonlarca emeklinin ikramiye beklentisi yani ikramiye zammı hayali suya düştü. Ama Kurban Bayramı'nda durum biraz daha farklı olacak. Meclise bu konuda yeni bir kanun teklifi sunuldu. Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifini kendi imzası ile meclise sunarken teklif Kurban bayramında asgari ücretliye de bayram ikramiyesi verilmesini içeriyor. Üstelik teklif kabul edilebilirse 2125 TL yani Asgari ücretin yarısı kadar bayram ikramiyesi verilecek.