Son yapılan seçim anketiyle dengeler değişti! Durum çok kritik…

TAKİP ET

Seçim günü yaklaşırken yapılan anketlere de yenileri ekleniyor. En son yapılan seçim anketi ise dengeleri değiştirecek gibi gözüküyor. Çoğu ankette muhalefet önde gözükürken, Arede Survey adındaki araştırma şirketinin yaptığı ankette ise durumlar biraz farklı. İşte son yapılan seçim anketinde CHP, AK Parti, MHP, İYİ Parti, HDP ve diğer partilerin durumları…

Reklam
Reklam

Seçimler hızlı yaklaşırken, farklı araştırma şirketlerinden birbirinden farklı sonuçlar geliyor. Genel anlamda çoğu ankette CHP ile İYİ Parti’nin bir araya getirdiği Millet İttifakı, Ak Parti ile MHP oluşumu olan Cumhur İttifakı’nı geçiyor gibi gözükse de sonuncusu bu durumun kritik olduğunu gösterdi.

Yeni Şafak’tan Mehmet Acet, son anketin Areda Survey şirketinden gelen mayıs ayında yapılmış anketini bugünkü köşesinde paylaştı.

Mehmet Acet’in haberine göre, Areda Survey, 25-30 Mayıs 2022 tarihlerinde “İstatiksel bölgeleme” sistemiyle seçilmiş 26 ilde 2000 kişiyle anketi yaptı.

Anket verileri şöyle:



“Bugün cumhurbaşkanı seçimi olsa hangi ittifaka oy verirsiniz?” sorusuyla gerçekleştirilen ankette, Cumhur İttifakı yüzde 52,5, Millet İttifakı ise yüzde 47,5 oy oranına sahip oldu.

Diğer bir soru, “Bu Pazar günü bir genel seçim yapılsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunda ise toplam oya bakılırsa, muhalefetin bir adım önde olduğu görülüyor.

AK Parti yüzde 36,6

CHP yüzde 24,0

İYİ Parti yüzde 12,8

HDP yüzde 10,2

MHP yüzde 10,1

Zafer Partisi yüzde 2,3

Deva Partisi yüzde 1,0

Memleket Partisi yüzde 1,0

Yeniden Refah Partisi yüzde 0,8

Saadet Partisi yüzde 0,6

Diğer yüzde 0,9