Sosyal destek ödemesi devam ediyor mu? Sosyal destek ödemesi kimlere ödeniyor?

TAKİP ET

Sosyal destek kapsamında maddi ihtiyacı olan ailelere ödemeler gerçekleşmektedir. Sosyal destek ödemesine ilişkin detaylar araştırılmaktadır. Sosyal destek ödemesi devam ediyor mu? Bu haberimizde sosyal destek ödemesine ilişkin detayları sizler için derledik. İşte Sosyal destek ödemesine ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Faz 3 Destek Ödemesi kapsamında başvuru süreci devam ederken, Faz 4 Destek Ödemesi ile ilgili bilgiler henüz netleşmedi. Yeni karara göre ihtiyaç sahibi ailelere 1.100 TL sosyal yardım yapılacak.

Sosyal destek ödemesi

Daha önceki sosyal destek programımıza e-devlet üzerinden başvurular aldık. Daha önce e-devlet üzerinden başvuru yapan ve ihtiyaçları SYDV'miz tarafından belirlenen "Pandemi Sosyal Destek Aşama III Başvurusu" için 2 milyonu aşkın haneye "Tam Kapatma Sosyal Yardım Programı" kapsamında hane başına 1.100 TL, aracılığıyla e-Devlet başvuru süreci e-devlet tarafından kontrol edilir ve "kimlik numarasının" son hanesine göre alınır. Değerlendirmeler aile bazında yapılacak olup, aynı aile tarafından birden fazla başvuru yapılması durumunda tek başvuru olarak değerlendirilecektir. Başvurucunun ailesinde aşağıdaki aralıklarda kişiler varsa başvurunun değerlendirmeye alınmayacağı belirtildi.

Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri

5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler)

İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar

İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar

 

Sosyal destek ödemesi Sosyal destek ödemesi detayları