Sosyal konut başvurularında sınırlama bugün kaldırıldı

TAKİP ET

TOKİ tarafından inşa edilecek olan sosyal konut projesi için e-devlet üzerinden yapılan başvurularda T.C. kimlik numarası sınırlaması kaldırıldı. Artık T.C. numarasının son hanesine göre başvuru yapma zorunluluğu bulunmuyor. Bugünden itibaren herkes başvuru yapabilecek.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet tarihinin en büyük Konut Projesi olarak duyurduğu TOKİ sosyal konut projesine başvurular 14 Eylül tarihinde başlamıştı. E-devlet üzerinden yapılan başvurularda ilk etapta T.C. kimlik numarasının sonuna göre başvuru yapmak zorunluluğu vardı. O zorunluluk bugün itibariyle kaldırıldı. Artık herkes istediği gün başvuru yapabilecek.

Yoğunluğu önlemek için sınırlama getirilmiştir

TOKİ sosyal konut projesi için 14 Eylül'de e-devlet üzerinden başvurular başlamış ancak yaşanabilecek Yoğunluğun önüne geçmek amacı ile kademeli başvuru alınmıştı. İlk haftada başvuru işlemleri T.C. kimlik numarasının son hanesine göre yapıldı. Ancak bugün itibariyle T.C. kimlik no sınırlaması kaldırıldı. Artık herkes istediği gün e Devlet üzerinden TOKİ sosyal Konut Projesi başvurusu yapabilecek.

Ziraat Bankası ve Halkbank'tan başvuru yapılabiliyor

TOKİ sosyal konut projesine başvuru işlemleri e-devlet'in yanı sıra Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden de yapılabiliyor. Banka şubelerinde son bir haftadır uzun kuyruklar oluşuyor. Bu sebeple vatandaşlar önce e-devlet üzerinden başvuru yapmayı tercih ediyor.

Diğer yandan 2 + 1 ve 3 + 1 evler için ayrı ayrı başvuru yapmak gerekmiyor. Başvurular tek bir kalemde kabul ediliyor.