Sosyal medya bu fotoğrafla çalkalanıyor! Angela Merkel Hitler'in kızı mı?

TAKİP ET

Sosyal medya hesaplarında dolaşan bir fotoğrafta Almanya'nın eski başbakanı Angela Merkel'in Adolf Hitler'in kızı olduğu iddia edildi.

Reklam
Reklam

Almanya'nın geçtiğimiz günlerde görevinden ayrına başbakanı Angela Merkel'in Adolf Hitler'in kızı olduğu öne sürüldü. Sosyal medya hesapları üzerinde paylaşılan bir fotoğrafta Adolf Hitler'in yanında olan bir kız çocuğunun Merkel olduğu iddia edildi.



Hitler'in günlük yaşamını gösteren bir albümden çıkan fotoğrafın 1937 yılında yayımlandığı belirtilirken Angela Merkel'in 1954 yılında doğduğu ve fotoğrafa göre de Merkel'in Hitler'in kızı olma ihtimalinin olmadığı konuşuluyor. Merkel'in biyografisinde babasının Almanya'da Lüteryen kilisesinin papazı Horst Kasner ve annesinin de Danzig'de doğan İngilizce ve Latince öğretmeni Herlind Kasner olduğu aktarılırken fotoğrafta yer alan kız çocuğunun 3 yaşlarında olduğu görülüyor.


Albümden çıkarılan fotoğraftaki kız çocuğunun kim olduğu konusunda herhangi bir bilgi yer almazken Teyit.org'un yayınladığı bir haberde ise kız çocuğunun kimliğine dair bir şey söylemenin mümkün olmadığı belirtiliyor.
 

Angela Merkel Adolf Hitler Angela Merkel Hitlerin kızı mı