Sosyal medya teklifi TBMM genel kuruluna geldi! 2 kritik madde kabul edildi

TAKİP ET

TBMM'nin açılması ile birlikte basın sosyal medya ve internet haberciliğini ilişkin düzenleme genel kurula geldi. Düzenlemenin ilk 2 maddesi genel kurul tarafından kabul edildi.

Reklam
Reklam

Sosyal medya düzenlemesi TBMM genel kuruluna geldi. Bugün yapılan oylamada düzenlemenin ilk 2 maddesi kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, basın kanununun amaçları arasında basın kartına İlişkin usul ve esasları belirlemek eklenecek. Aynı zamanda internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alınacak.

Basın kartı kanun kapsamına dahil ediliyor

TBMM'de bugün görüşülen ve kabul edilen maddelere göre internet haber siteleri ve basın kartlarına ilişkin konular basın kanunu kapsamına alındı. Buna göre internet haber sitesi çalışanları basın kartı düzenlemesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi değerlendirilecek nokta basın kartına İlişkin usul ve esaslar basın kanunu amaçları arasına eklenecek.

Internet haber siteleri süreli yayın kapsamına alındı

Kabul edilen diğer maddeye göre ise Internet haber siteleri süreli yayın tanımı kapsamına alınıyor. Hazırlanan teklifte, "internet haber sitesi", "İletişim Başkanı", "İletişim Başkanlığı", "Basın Kartı Komisyonu", "medya mensubu", "enformasyon görevlisi" de tanımlanıyor.

TBMM'de sosyal medya Yasası bugün görüşülüyor. Kanun teklifinin bir bölümünde iki maddenin kabul edilmesinin ardından birleşime bir süre ara verildi. Komisyonun aradan sonra yerine almaması sebebiyle toplantı yarın 14.00'te devam edilmek üzere kapatıldı.