Sosyal medyadaki 'diş beyazlatma' akımında ölümcül tehlike!

TAKİP ET

Sosyal medyada kullanıcıların peş peşe çıkardığı akımlara dahil edilen 'diş beyazlatma' akımının ölümcül tehlike saçtığı ortaya çıktı. Konunun uzmanları, diş beyazlatmada kullanılan maddelerin alerjik reaksiyon gösterebileceğini söylüyorlar.

Reklam
Reklam

Sosyal medya hesaplarında sürekli çıkan akımlara şimdi de 'diş beyazlatma' akımı eklendi. Bazı kullanıcılar yayınladıkları videolarda karbonat ve diş macunu gibi maddeleri karıştırarak alüminyum folyo yardımıyla dişlerine yaptırdıkları görüldü.  Bazılarında ise yine karbonat, diş macunu ve limon gibi maddelerle dişlerin fırçalandığı görülürken uzmanlar vidolardaki 'diş beyazlığının sırrı' iddialarına karşılık bu uygulamaların insanları ölüme kadar götürebileceğini ifade ediyorlar.



Söz konusu uygulamaya ilişkin detaylı bilgiler veren konunun uzmanları, kullanılan malzemelerin kişilerde alerjik reaksiyon yaratabileceğini ve bu durumunda ölümle bile sonuçlanabileceği görüşünü savunuyorlar. Birçok diş hekimi ise bu tarz uygulamaların dilleri beyazlatmak yerine diş minesine zarar verdiğini ve dişin ömrünü kısalttığını belirtiyor.



Diş Hekimi olarak görev yapan Arzu Yalnız, sosyal medyanın yeni akımı hakkında yaptığı açıklamasında hekim tarafından verilmiş olan aparatlar yoksa evde diş beyazlatma durumunun mümkün olmadığını söyledi. Özellikle alüminyum folyo gibi bir maddenin içine dişler için zararlı olan malzemelerin konularak tutulmasının hem sağlık açısında hem de dişler açısından çok tehlikeli olduğunu hatırlatan Yalnız, alüminyum folyoda bulunan ağır metallerin kişileri zehirlenmeye kadar götürebileceğini aktardı.



ALERJİK REAKSİYON DURUMLARI ÖLÜME GÖTÜREBİLİR

Özellikle metal bileşimlere karşı alerjik bir reaksiyonu olan kişilerin bu uygulamaları yaptıktan sonra ölüme kadar gidebileceğini belirten Diş Hekimi Arzu Yalnız, ayrıca sirke, karbonat, limon gibi içerisinde asit bulunan şeylerle dişleri fırçalamanın da diş minesini etkilediğini ve bozularak dişlerin kaybedilmesine neden olduğunu söyledi.

 

sosyal medya diş beyazlatma diş beyazlatma akımı diş beyazlatmanın zararları