Sosyal medyadan PKK propagandası yapanlara operasyon düzenlendi

TAKİP ET

Ankara'da Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile terörle mücadele ekipleri tarafından sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 6 zanlı gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Ankara Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yapanlara yönelik Siber devriye çalışmaları gerçekleştirildi. Çalışmalar sırasında sosyal medyadan terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen 6 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

SOSYAL MEDYA HESAPLARINDAN PAYLAŞIMDA YAPTILAR

Sosyal medyada belirlenen 6 hesap üzerinden Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Yurtiçi ve yurtdışında terör örgütlerine yönelik devam eden operasyonlarına karşı Terör örgütlerini destekledikleri ve etkisiz hale getirilen terörist mensuplarına ait fotoğraflarla propaganda yaptıkları, cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret içerikli paylaşım yaptıkları belirlenen kişilerin kimlikleri tespit edildi.

ŞAFAK BASKINI İLE GÖZALTINA ALINDILAR

Yapılan teknik çalışmalar sonucunda terörle mücadele ve istihbarat uzmanları tarafından sosyal medya hesaplarının kullanıcıları belirlendi. Başsavcılık ile koordine kurularak 6 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheliler adreslerine düzenlenen eş zamanlı baskınlarla gözaltına alındı aynı zamanda şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel materyal ve Dijital delil bulundu. Gözaltına alındıktan sonra TEM şubesine götürülen zanlıların işlemleri sürüyor.