Sosyal Medyalar Twitter'ın İzinde! Instagram Verified Özelliği Nedir? Instagram da Mavi Tik Satın Almak

TAKİP ET

Instagram Verified özelliği nedir? Instagram da mavi tik satın alma dönemi mi başlıyor? Özellikle Twitter tarafından atılan adımlar diğer sosyal medya platformlarını da direkt olarak etkiliyor.

Reklam
Reklam

Mavi tik, hesap onaylatma, diğer kullanıcılardan sizi ayıracak olan en ufak özellik dikkat çekiyor ve garip bir şekilde satılıyor. Geçtiğimiz günlerde karşımıza çıkan, bazı yazılım sevenler tarafından keşfedilen “Instagram Verified” ‘ın gizli kodları sonunda açıklığa kavuştu.
Mark Zuckerberg’in Instagram, Whatsapp gibi platformları da satın alarak kurduğu ve geliştirmeye devam ettiği Meta sistemi. Instagram Meta Verified onaylama sistemi ile kullanıcıları birbirinden ayıracak.
Instagram Mavi Tik Satın Alma Dönemi Mi Geliyor? Instagram da Kimler Mavi Tik Satın Alabilecekler?
Mavi tik sistemi, kendini farklı alanlarda kanıtlamış olan. Ünlü, popüler veya söyledikleri büyük önem taşıyan kişilerin gerçek hesaplarına verilen onaylama simgesiydi. Ancak, Elon Musk’ın attığı son adımlar nedeniyle bu özellik. Artık bu şekilde anılmamaya başladı.
Instagram Verified özelliği de tam olarak buradan karşımıza çıkmakta. Ücretli olmasının yanı sıra, bazı şartları da yerine getirmeniz gerekiyor. 
 

Kimlik bilgileriniz ve sizin olduğunuzu kanıtlayan bazı belgeler ile Instagram Verified sistemine kavuşabiliyor. Onaylanması durumunda aylık ücretlendirme üzerinden Mavi Tik satın alabiliyorsunuz.

Instagram Verified Aylık Mavi Tik Ücretleri Nedir;

Instagram web üzerinden satın alacak olan kullanıcılar için: 11.99Dolar.

Instagram Android üzerinden satın alacak olan kullanıcılar için: 11.99Dolar.

IOS Tabanlı bir cihaz üzerinden satın alacak kullanıcılar için ise: 14.99Dolar.

IOS Tabanlı cihazlardaki fark, Twitter Blue abonelik sisteminde de karşımıza çıkmıştı. Söz konusu fark, Apple tarafından kesilen vergiler nedeniyle düşen geliri 11.99 Dolar olan paket ile aynı seviyeye getirmek.

Verified Özellikleri Nelerdir? Diğer Kullanıcılardan Farkları Nedir?

Instagram Verified Özelliği ile birlikte artık kullanıcıların bazı şartları yerine getirmesi durumunda Mavi Tik satın alabileceklerini. Hesaplarını onaylatabileceklerini söylemiştik. Peki, Instagram Verified özelliğine sahip olan kullanıcılar. Aylık ödemelerde ne gibi farklılıklar yaşayacaklar?

Yorumlar diğer kullanıcılardan öncelikli ve yukarıda gözükebilecek.

Paylaşımlar, diğer kullanıcıların önünde ve daha dikkat çekici olabilecek.

Kullanıcı isimlerinin yanında, onaylanan hesap niteliğinde işaretler olabilecek (İlerleyen zamanlarda Twitter gibi, bu özellik de paralı alanlar ve doğrudan onaylananlar olarak farklı renklere ayrılabilir.)

Daha az reklam veya hiç reklam görmeden Instagram akışında dolaşılabilecek.

Ancak, bunlar şuan için bilinen ve olması beklenen özellikler. Instagram Verified sistemi henüz Türkiye de kullanıma açılmış durumda değil. Instagram mavi tik satın alma özelliği şuan için bazı Pilot ülkelerde test ediliyor.

Söz konusu testler bittikçe farklı ülkelerde kademeli olarak özelliğin açılması da sağlanıyor. Ancak, ilerleyişe göre; Bu özelliği 2023 sonlarına doğru ülkemize gelmesi ve stabil bir şekilde kullanılması bekleniyor.

Yerel fiyatlandırma sisteminin olup olmayacağı da bilinmeyenler arasında. Twitter’ın yolundan gitmeye devam ettiklerini düşünecek olursak. Instagram Verified özelliği için yerel fiyatlandırma gelmeyebilir.