Sosyal Yardım Parası Ne Zaman Yatacak?

TAKİP ET

Binlerce kişi tarafından merak edilen sosyal yardım paketine  dair merak edilen detaylar nihayet belli oldu.

Reklam
Reklam

450 - 600 TL aralığında ödenen sosyal yardım parasının tutarının artırıldığı açıklandı. Peki sosyal yardım parası ne zaman  hesaplara yatacak? Sosyal yardım parası en son ne kadar oldu? Konu ile birlikte sosyal yardım  parasına ilişkin detaylar da merak konusu oldu. İşte merak edilen ayrıntılar.

Binlerce aile tarafından merak ile beklenen sosyal yardım paralarını ne zaman yatırılacağı belli olurken yeni yatırılacak olan tutarlarda bazı değişikliklere gidildi.  Yardım parası tutarları arttırıldı. Yardım parasının arttırılması ile birlikte ailelerin maddi olarak daha rahat geçinilmesi hedeflendi. Binlerce kişinin beklediği  yardım paralarının  ne zaman yatırılacağı belli oldu. Peki,  sosyal yardım paketi kapsamında yatırılacak olan tutarlar ne kadar? Sosyal yardım parası alabilmek için nereye başvurulması gerekilir, sosyal yardım paraları ne zaman hesaba yatar? Bu gibi soruların yanıtı ve daha fazlası sizler için haberimizde.

Türkiye Aile Destek Programı başvuruları e Devlet ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları  üzerinden gerçekleştiriliyor.  Ayrıca bu kapsamda öksüz, eşi vefat eden kadınlara da yatırılacak olan tutarlarda bazı düzenlemelere gidildi. Bu yardımdan senede milyonlarca ailenin  faydalanması hedefleniyor. Peki sosyal yardım parası  hesaplara ne zaman yatar? Sosyal yardım parası ne kadar oldu? İşte merak edilenler detaylar haberimizde.

Sosyal Yardım Parası Ne Kadar Oldu?

Çocuk desteği bileşeni ile 1-2 çocuklu  ailelere 350  Türk lirası, 3 çocuklu ailelere 450  Türk lirası, 4 çocuklu ailelere 550  Türk lirası, 5 ve daha fazla çocuğa  sahip olan hanelere ise 650  Türk lirası ek destek verilecek.

Programa başvurusu kabul edilen ancak Elektrik Tüketim Desteği’nden faydalanamayan ailelere  ETD sağlanmasına dair tüm çalışmalar tamamlandı. Bu doğrultuda 1-2 kişilik ailelere 75 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 108 Türk Lirası, 3 kişilik ailelere 100 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 144 Türk Lirası, 4 kişilik ailelere 125 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 180 Türk Lirası ve 5 ve üzeri nüfusa sahip ailelere 150 kw karşılığı elektrik tüketim desteği 216 Türk Lirası sağlanacak.

Sosyal Yardım Parası Ne Zaman Yatacak?

Türkiye Aile Destek Programından yararlanmak için başvuruların e-Devlet üzerinden ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığı ile yapılması gerekiyor. Yeni ödemelerin kasım ayında yapılması planlanılıyor.

Diğer yandan doğal gaz tüketim desteğinin 900 Türk lirası ile 2.500 Türk Lirası arasında olacağı açıklandı. Başvurular eylül ayının ilk haftası itibari ile e-Devlet üzerinden alınacağı açıklandı. Öksüz Yetim Yardımında 300 TL olan destek tutarı yeni güncelleme ile 600 TL’ye, Eşi hayatta olmayan kadınlara kadınlara yönelik düzenli nakdi yardımı 500 Türk lirasından 1.000 Türk lirasına yükseltildi.