Sosyal yardım tutarı 25 bin TL oldu! Destek şartlarında yenilik yapıldı

TAKİP ET

Sosyal yardım alan kişileri çalıştıranlara verilen bu prim desteğine gelen zamlar üzerine desteklenen yararlanma şartlarında da değişiklik görüldü. Geçen sene 733.39 TL olan destek tutarı bu sene 25 bin TL'ye yükseldi. Destek tutarının artması üzerine kimler yararlanabilir sorusu sorulmaya başladı. Sosyal yardımdan yararlanma şartları nelerdir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Sosyal yardım desteğinin artışı ön planda tutularak şartlarda da yeniliğe gidildi. 2022 yılında çalışan başına verilen destek tutarı 1025 TL olarak belirlendi. Sosyal yardım destek şartları ise şöyledir;

Sosyal yardım şartları nelerdir? 

Son bir yıl içinde nakdi düzenli sosyal yardımlardan en az bir defa yararlanmış olanların ikamet ettiği hanede yaşaması gerekiyor. 

Yaşanılan haneden sosyal yardım alan bir kişinin bulunması da yeterli görülüyor.  

Aile içindeki kişi başına aylık gelirinin asgari ücretin üçte birinden (1.668 TL) az olması, İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekiyor.

Bakan bilgin açıklaması;

“Sosyal yardım yararlanıcıları arasından çalışabilir durumda olanlara yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmeti sunularak kendilerine uygun kurs, programlardan yararlanmaları sağlanıyor. Özel sektörde işe yerleştirilmelerine aracılık yapılması şeklinde bağlantı kuruluyor” ifadelerini kullandı.

sosyal yardım desteği şartları sosyal yardım desteği ne kadar sosyal yardım desteği