Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yaptığı yardımlar nelerdir? 2022 maddi yardım yapan şirketler

TAKİP ET

Yardıma ihtiyaç duyan vatandaşların gündemin maddi yardım yapan kurum ve kuruluşların hangileri olduğu sorusu yer alıyor. Peki 2022 maddi yardım yapan şirketler hangileri? Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yaptığı yardımlar nelerdir? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Maddi açıdan yardıma muhtaç bulunan binlerce vatandaşın gündeminde kendilerine yardım yapabilecek olan kurum ve kuruluşların hangileri olduğu sorusu yer alıyor. Maddi yardım yapan bu tür kurum ve kuruluşlar belirli şartlar dahilinde ve çeşitli alanlarda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara yardımlar yapıyor.  Peki 2022 maddi yardım yapan şirketler hangileri? Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları hangileri?
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarının Yaptığı Yardımlar Nelerdir?
Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları ihtiyaç sahibi insanlara çeşitli konularda yardımlar sağlıyor. Bu yardımlar arasında elektrik, gıda, gebelik yardımı gibi yardımlar bulunuyor. İşte sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının yaptığı yardımlar:
- Kömür yardımı
- Engelli yardımı
- Elektrik yardımı
- Doğum yardımı
- Süt yardımı
- Gebelik yardımı
- Çocuk yardımı
- Yaşlılık yardımı
- Aşı yardımı
- Asker aile yardımı
Bu tür yardımlar Türkiye’de bulunan onlarca sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine sağlanmaktadır. Bu yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların maddi olarak ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayan belgelere sahip olmaları gerekmektedir. Bununla birlikte vakıflardan gelen yetkililer başvuru yapan vatandaşların yaşadığı yerde incelemelerde bulunduktan sonra kişilere yardım yapılıp yapılmayacağına karar veriyor. 
2022 Maddi Yardım Yapan Şirketler Hangileri?
Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarının dışında bazı şirketler de ihtiyaç sahibi insanlara maddi yardımda bulunmaktadır. Bu şirketlerin yardımları genellikle nakit yardımı şekilde olmaktadır. İşte 2022 maddi yardım yapan şirketler:
- Koç Holding
- Dedeman Holding
- Abdi İbrahim
- Ağaoğlu
- Doğuş Holding
- Sabancı Holding
- Enka İnşaat
- Gama Holding
- Kıraça Holding
- Doğan Holding
- Borusan Holding
- Erciyes Anadolu Holding
- Yıldızlar Yatırım
- Bilkent Holding
- M. Özyeğin Vakfı
- Zorlu Holding
- Anadolu Grubu

2022 maddi yardım yapan şirketler maddi yardım