Sözlü notu not ortalamasına ne kadar etki eder? Sözlü notu hesaplama nasıl yapılır?

TAKİP ET

Sözlü notları hesaplamak özellikle karne dönemlerinde öğrencilerin yoğun olarak ilgilendiği konular arasındadır. Peki sözlü notu not ortalamasına ne kadar etki eder? Sözlü notu hesaplama nasıl yapılır? Yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

Öğrenciler genel ortalamalarına önemli ölçüde etki eden sözlü notlarını hesaplama konusunu sık sık gündemlerine taşımaktadırlar. Öğrencilerin genel durumunu, tavırlarını ve davranışlarını gözlemleyen öğretmenler bu konuda öğrencilerin başarısına göre sözlü notu puanı vermektedirler. Sözlü notu dersin genel ortalamasına önemli ölçüde etki etmektedir. Bu nedenle özellikle de karne dönemlerinin yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci sözlü notu hesaplamanın nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki sözlü notu not ortalamasına ne kadar etki eder? Sözlü notu hesaplama nasıl yapılır? 
Sözlü Notu Not Ortalamasına Ne Kadar Etki Eder?
Sözlü notu bir öğretmenin sınıftaki öğrencilerinin davranışlarının ne kadar düzgün olduğunu gözlemlemesi sonucunda verdiği bir puandır. Sözlü notu bir dersin notuna önemli ölçüde etki etmektedir. Sözlü notunun verilmesinde öğretmenlerin dikkat ettiği noktalar ise şunlardır:
- Öğrencinin yazılı ortalaması
- Öğrencinin derse olan ilgisi
- Öğrencinin sınıf arkadaşlarına karşı tutumu
- Öğrencinin öğretmenine karşı tutumu
- Quiz’den aldığı not
- Ödevlerdeki başarı kriterleri sözlü notunu etkilemektedir. 
Sözlü Notu Hesaplama Nasıl Yapılır?
Sözlü notunu hesaplamak isteyen öğrenciler bunun nasıl yapıldığını internet üzerinden araştırmaktadır. Öncelikle dönem içindeki 2 sözlü puanının ortalaması alınır ve çıkan sonuç dönem sonu notu olacaktır. Sonrasında ise 2 yazılı notunun ortalaması alınır. Sözlü ortalaması ile yazılı ortalamasının toplanıp ikiye bölünmesi öğrencinin dönem sonu ortalamasını ortaya çıkaracaktır. Yani iki sözlü notunun ortalaması 60, yazılı notu ortalaması 70 olan bir öğrencinin o dersinin dönem ortalaması 65 olacaktır. 

sözlü notu hesaplama dönem sonu ortalama karne öğrenci