Spiker Afşin Yurdakul canlı yayında Cemal Metin Avcı'ya verilen cezaya gözyaşları içinde tepki gösterdi

TAKİP ET

Üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesi 2020 yılında Türkiye'yi yasa boğmuştu. Korkunç bir şekilde katledilen Pınar Gültekin'in cansız bedeni yakışmış, bir varilin içine konularak üstüne de beton dökülmüştü. Ülkeyi derinden sarsan cinayeti işleyen sanık Cemal Metin Avcı'nın cezası bugün belli oldu. Mahkeme heyeti katil Cemal Metin Avcı'ya haksız tahrik indirimiyle 23 yıl ceza verdi. Spiker Afşin Yurdakul, verilen cezaya canlı yayında gözyaşları içinde tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin günlerce konuştuğu Pınar Gültekin cinayetinden yargılanan Cemal Metin Avcı'nın cezası bugün belli oldu. Herkes ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası beklerken mahkeme sanığa haksız tahrik indirimiyle 23 yıl ceza verdi. Mahkemede haksız tahrik indirimi uygulanması sosyal medyada da tepki çekti. Pınar Gültekin’in ailesinin avukatlarından Rezan Epözdemir, "Hukuk bugün ölmüştür. Burada bugün adalet öldü. Bu caniye bugün haksız tahrik uygulandı. Bu gibi kararlar kadın katillerini meşrulaştırıyor" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
 

Gözyaşları içinde tepki gösterdi


Habertürk spikeri Afşin Yurdakul da sunduğu haber bülteni sırasında Avcı'nın cezasının haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürülmesini yorumladı. Canlı yayında gözleri dolan Afşin Yurdakul, "Türkiye Cumhuriyeti'nde bir kadın olarak, bir basın mensubu olarak; bir kadın cinayeti haberini, sonrasında da açıklanan yargı kararları, hele böyle vicdan yaralayıcıysa, haber gibi dümdüz okuyup geçmek çok zor. İnsanın elinin, sesinin titremeden bu haberlere yaklaşması çok zor. Karşımızda vahşice işlenmiş bir cinayet var ve 'haksız tahrik' ile 23 yıla indirilmiş bir cezadan bahsediyoruz.” İfadelerini kullandı.
 

Yazıklar olsun


Afşin Yurdakul açıklamasının devamında; “İnsanın gönlüne, kulağına şu geliyor: 'Vahşice öldürülürseniz, 23 yıl alıyor bunu yapan.' Böyle bir his oturuyor içinize. Yaşadığım ülkede adaletle ilgili böylesi endişeler duymamayı arzu ederim. Benim gibi hisseden milyonlarca kadın var. Bunu da karar vericilerimiz, hukukçularımız, yetkililerimiz çok iyi biliyorlar. Bunları konuşmayacaksak, bu ülkede neyi konuşacağız bilmiyorum. Bugün vicdanınız yaralanmıyor, sızlamıyorsa, ben hepinize yazıklar olsun diyorum." Dedi.