Spotif'a NFT özelliği geliyor! İşte ilk görüntüler…

TAKİP ET

NFT'lerin sergilendiği özel bir bölüm Spotif'a eklendi. Daha test aşamasında olan bu NFT özeliğinde doğrudan satın alma henüz sağlanamıyor olsa da ilerleyen dönemlerde nasıl bir yol izleneceği bilinmiyor. NFT'de detaylı bilgiler sunuluyor ve sanatçıların NFT koleksiyonlarının da incelenmesine olanak tanıyor. Özelliğin kalıcı olup olmayacağıyla ilgiliyse henüz net bilgi yok.

Reklam
Reklam

En popüler çevrimiçi podcast ve müzik platformu olan Spotify, dikkat çekici bir adım attı. Açıklamasında Spotify’a NFT’lerin sergilendiği yeni bir alan eklendiği ve özelliğin kullanıcılarla test edilmeye başlandığı bilgisi verildi. Spotify’a eklenen bu yeni NFT bölümü, şu an için ABD’deki küçük bir kullanıcı grubunun görüntülenmesine açıldı.
Android sürümlerinde sunulan özellik, şu an için sadece birkaç dijital sanatçının eserlerini içermekte. Bu sanatçılar içinde The Wombats ve Steve Aoki gibi isimler var. Bu özellikle birlikte NFT’lerin Spotif üzerinden tanıtılabileceği bir Spotify sözcüsü tarafından söylendi. Fakat Spotify sözcüsü açıklamalarında bu özelliğin kalıcı olup olmayacağına dair gelen sorulara açık uçlu cevaplar verdi. Spotify’deki NFT koleksiyonlarını belki de kalıcı olarak hiç görmeyeceğiz.

Spotify’daki NFT koleksiyonlarından görüntüler
NFT koleksiyonları, kullanıcılara kategoriler üzerinden Spotify’da sunuluyor. Kullanıcı bir NFT kategorisine girmesinin ardından detaylı bilgilere ulaşabiliyor. Fakat Spotify, NFT satma olanağı sunmuyor. Bunun yerine yönlendirme yapıyor. Yönlendirmeyi de Open Sea adında NFT satış platformuna yapıyor. Diğer taraftan, Spotify’ın bu işten bir kazanç sağlamadığı biliniyor. Kullanıcı Spotify’dan NFT kategorisine girip Open Sea’ye yönlendiriliyor ve NFT satın alırsa Spotify’ın herhangi bir komisyon talebi yok. Şu an için durum bu şekilde.
NFT’lerle çevrimiçi podcast ve müzik platformu arasındaki bağlantıyı henüz anlamamış olabilirsiniz. Spotify, sadece NFT’leri değil, aynı zamanda web 3.0 ve metaverse teknolojilerini de yakından izliyor. Spotify, metaverse dünyasına resmi olarak giriş yaptı ve Roblox da ise özel bir bölge inşa edildi. Spotify, değişen dünya düzenine ayak uydurmak adına bu çalışmaları yapıyor gibi. Ek olarak sadece Spotify değil, Twitter ve Instagram’da NFT’lerle ilgili çalışmalar yapıyor.