Sri Lanka'da halk ayaklandı! Sarayı basıp Başbakan'ın evini yaktılar

TAKİP ET

Üle tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka'da halk ayaklandı. Ekonomik krizin getirdiği ayaklanma sonucunda halkın öfkesi dinmezken hükümet binasını basan protestocular başkanlık sarayındaki yatak odası ve havuza girerek fotoğraf çektirmişti. Halkın öfkesinin giderek daha da arttığı ülkeden son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor.

Reklam
Reklam

Üle tarihinin en büyük ekonomik krizinin yaşandığı Sri Lanka’da halk ayaklandı. Ekonomik krizin getirdiği ayaklanma sonucunda halkın öfkesi dinmezken hükümet binasını basan protestocular başkanlık sarayındaki yatak odası ve havuza girerek fotoğraf çektirmişti. Halkın öfkesinin giderek daha da arttığı ülkeden son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Ağır ekonomik şartlar sebebiyle yaşam şartlarının ağırlaştığı Sri Lanka’da halk ayaklandı. Öfkeli kalabalık hükümet karşıtı protestolar düzenlerken giderek artan olaylar dünya medyasının gündemine oturdu. Başkent Kolomba’da geniş çaplı protesto düzenleyen göstericiler devlet başkanlığı yerleşkesine girdi. İşte Sri Lanka2da yaşananlar ve tüm detaylar…

Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilmişti

Ülke tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşayan Sri Lanka’da tansiyon düşmüyor. Ekonomik şartların ağırlaşması sonucunda başlayan halk ayaklanması devam ederken olayların da ardı arkası kesilmiyor. Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da geniş çaplı hükümet karşıtı protesto düzenleyen protestocular devlet başkanlığı yerleşkesine kadar girdi. Ülke genelinden gelen ve ellerinde siyah renkli bayraklar taşıyan binlerce gösterici, protestolar sebebiyle akşam sokağa çıkma yasağı ilan edilen başkentte bir araya gelerek eylemlerine devam etti.

Yatak Odasına Girip Fotoğraf Çektirdiler

Sri Lanka medyasında yer alan haberlere göre, hükümet karşıtı onlarca protestocu Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın konutu ve ofisinin bulunduğu çevresindeki barikatları aşarak başkanlık sarayına girdi ve yatak odasında fotoğraf çektirdi. Tansiyonun bir an bile düşmediği bölgede güvenlik güçleri ise devlet başkanlığı yerleşkesine giren protestocuları dağıtmak için havaya ateş açtı.

Başbakanın Evini Yaktılar

Dünya medyasının gündemine yerleşen Sri Lanka olaylarıyla ilgili bölgeden son gelişmeler aktarılmaya devam ediliyor. Son gelen bilgilere göre, protestocuların zorla yerleşkeye girmesi sonrasında Rajapaksa yerleşkeden ayrıldı ve güvenli bir yere götürüldü. Diğer yandan başkentteki Başbakan Ranil Wickremesingh’in evi ise protestocular tarafından ateşe verildi.