Sri Lanka ekonomisi çöktü! Sri Lanka enflasyon oranı kaç?

TAKİP ET

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ekonominin tamamen çöktüğünü duyurdu. Ülkede gaz, yakıt, elektrik ve gıda kıtlığının ötesinde ciddi bir durumla karşı karşıya kalındığını söyleyen Başbakan, ekonominin tamamen çöktüğünü açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Sri Lanka sosyal medyada gündem oldu. Ekonominin çöktüğü ülkeyle ilgili merak edilenler yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, ekonominin tamamen çöktüğünü duyurdu. Ülkede gaz, yakıt, elektrik ve gıda kıtlığının ötesinde ciddi bir durumla karşı karşıya kalındığını söyleyen Başbakan, ekonominin tamamen çöktüğünü açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından Sri Lanka sosyal medyada gündem oldu. Ekonominin çöktüğü ülkeyle ilgili merak edilenler yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Başbakan Wickremesinghe’nin parlamentoda yaptığı açıklamada Sri Lanka ekonomisinin çöktüğü bilgisi yer aldı. Gaz, yakıt, elektrik ve gıda kıtlığının ötesinde ciddi bir durumla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Sri Lanka Başbakanı, ‘Ekonomimiz tamamen çöktü’ dedi. Peki, Sri Lanka ekonomisi neden çöktü? Sri Lanka enflasyon oranı kaç? İşte tüm merak edilenler...

Ülke Ekonomisi Çöktü

Parlamentoda yaptığı açıklamada ekonominin çöktüğünü duyuran Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe, petrol ithalatı için bile ödeme yapamadıklarını belirtti. Gaz, yakıt, elektrik ve gıda kıtlığının ötesinde ciddi bir durumla karşı karşıya olduklarını söyleyen Wickremesinghe, ‘Ekonomimiz tamamen çöktü’ ifadelerine yer verdi. Tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan ülkede Mart sonunda yoğun protestolar başlamıştı. Elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından protestoların yoğunlaştığı ülkede halk, Başbakanlık Ofisi’nin çevresinde toplanmış ve göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmıştı. Olayların ardından başkent Kolombo’da askeri birlikler göreve çağırılmıştı.

Sri Lanka Enflasyon Oranı Kaç?

Sri Lanka Başbakanı Wickremesinghe, petrol ithalatı için bile ödeme yapamadıklarını söyledi ve hükümetin söz konusu krizi geri çevirme şansını kaçırdığını aktardı. Sri Lanka’da son açıklanan enflasyon oranı yüzde 39.10.

Başbakan Rajapaksa İstifa Etmişti

Ülkede yaşanan olayların ardından muhalefetin yoğun baskısı sonucunda Başbakan Mahinda Rajapaksa 9 Mayıs’ta istifa etmişti. Mahinda Rajapaksa’nın istifasının ardından 12 Mayıs tarihinde Ranil Wickremesinghe başbakanlığa atanmıştı.