SSK Bağkur ve Memur Emeklilerine Zam Müjdesi! Maaşlar En Az 800 TL Artıyor İşte O Tarih

TAKİP ET

SSK, Bağkur ve Memur emeklilerinin tümünü ilgilendiren büyük müjde geldi! Artan enflasyon nedeniyle yılbaşında yapılan zamlar adeta uçup giderken şimdi yeni zam müjdesi milyonlarca emekliyi sevindirecek.

Reklam
Reklam

SSK, Bağkur ve Memur emeklileri o tarihte en az 800 TL zam alacak! En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Enflasyona göre emekli ve memur maaşları zamlanıyor! Detaylar haberimizde sizlerle...

2022 yılbaşı itibariyle asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına zam müjdeleri peş peşe gelmişti. Ancak artan hayat pahalılığı ve yükselişe geçen enflasyon nedeniyle verilen zamlar adeta erimişti. Şimdi gözler Temmuz ayına çevrildi. Milyonlarca SSK, Bağkur ve Memur emeklisi 2022 Temmuz ayında, yılın ikinci 6 aylık dönemi için bir büyük zam daha alacak. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Temmuz ayında enflasyona ve diğer şartlara bakarak gerekirse asgari ücreti yeniden değerlendireceğiz." açıklamasında bulunmuştu. Asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği ile ilgili gündem meşgul iken memur ve emekli maaşlarına kesin olarak zam yapılacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre Nisan ayında TÜFE %7,25 arttı ve yıllık bazda %69,97'ye yükselmiş oldu. Milyonlarca emekli ve memur, ilk 6 aylık enflasyona göre zam alacak. Senaryolar ise şimdiden zam tutarlarını ortaya koymaya başladı. İlk 4 aylık enflasyon oranına göre zam yapılması halinde yeni-zamlı Temmuz ayı memur ve emekli maaşları ne kadar olacak? Sorusu da yanıt aramaya başladı.

SSK, Bağkur ve Memur Emeklisine Rekor Zam! Temmuz Ayı Zamlı Maaşlar

Bilindiği üzere SSK ve Bağkur emeklilerine yılın ilk 6 ayında oluşan enflasyon oranlarına göre zam veriliyor. Memur emeklileri ise ilk 6 aylık enflasyonun, toplu sözleşmede belirlenen orandan fazla olması halinde fark ödemesi de alıyorlar. Dört aylık enflasyon baz alınarak değerlendirme yapıldığında memur ve emeklilere %24,70 oranında zam müjdesi yaşanacak. Yılın ilk 4 ayına ilişkin verilerle yapılan bu hesaplama çerçevesinde en düşük memur maaşının 6.429 TL'den 8.436 TL'ye, en düşük memur emekli aylığının ise 4.290 TL'den 5.624 TL'ye çıkması bekleniyor.

En Düşük Emekli Aylığı Ne Kadar Olacak?

SSK ve Bağkur emelilerine ilk 4 ay itibariyle enflasyon oranları çerçevesinde yapılacak zam oranı %31,71 oldu! Bu zam oranı ile birlikte en düşük SSK emeklisinin aylığı 3.292 TL'den 4.336 TL'ye, Bağ-Kur emeklilerinde ise 2.948 TL'den 3.882 TL'ye yükselecek.

En Düşük Emekli Aylığı Tabanı Yükseltilecek!

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu müjde ile en düşük 2.500 TL olan emekli maaşlarında en düşük aylık tabanı bir kez daha yükseltilecek. Yeni en düşük emekli aylığının 3.500 TL olması bekleniyor.