SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına tatil günü ayarı!

TAKİP ET

SSK ve Bağ-Kur'dan emekli maaşı alan vatandaşların maaş günlerinin tatil günlerine denk gelmesi ile ilgili mağduriyet alınan yeni karar gereği giderildi.

Reklam
Reklam

Milyonlarca emekli vatandaşı ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. SSK ve Bağ-Kur'dan emekli maaşı alan vatandaşların bazı aylarda maaşlarının tatil günlerine denk gelmesi bir mağduriyet durumu yaşatıyordu. Bu konuyla ilgili yönetmelikte yeni biz düzenlemeye gidildi.

Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenlemede ise SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı alan vatandaşların aylık ödemelerinin resmi tatil veya hafta sonu tarihine denk gelmesi durumunda da maaşlar hak sahiplerine aynı gün ödenecek.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nde yer alan 69. madde üzerine yapılan söz konusu değişiklik 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde değiştirilirken, maaş ödemelerinin hafta sonu veya resmi tatil günleriyle çakışması halinde aynı gün ödenmesi olanağı ile birlikte sigortalı ve hak sahiplerinin yaşamış oldukları mağduriyetler de giderilmiş oldu.
 

emekli maaşı tatil günü düzenlemesi aynı gün ödeme ssk bağkur