SSK ve Bağ-Kur emeklilerine çifte zam müjdesi! tarihin en büyük zammı yapılacak

TAKİP ET

Ocak ayından itibaren bütün çalışan vatandaşlarımızın ve emekli olan vatandaşlarımızın maaş miktarları yeniden düzenlendi ve bu sene vergisiz asgari ücret ile birlikte hem emeklilerin hem de memurların maaşlarına da ek zam yapıldı. Taban maaş miktarlarında artış yaşanırken emekli ile memur vatandaşlarımızın yeni zam oranlı maaş miktarları da banka hesaplarına yatırılmaya başlandı. İşte detaylar..

Reklam
Reklam

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımızın maaşlarına yapılan yüksek orandaki zamdan sonra emekli vatandaşlarımızın almış oldukları maaşlarına da hatrı sayılır oranda zam yapılmış ancak emeklilerimizin beklentileri bu konuda biraz daha yüklü bir oran olmuştu. Ocak ayı itibari ile bütün çalışan vatandaşlarımızın ve emekli olan vatadaşlarımızın almış oldukları maaş miktarları yeniden belirlendi ve ayrıca bu sene vergisiz asgari ücretin yanında bir de emekli ile memur olan vatandaşlarımızın maaşlarına da ilaveten ek zam oranı uygulandı. Taban maaş miktarları artarken emekli ve memur olan vatandaşlarımızn alacakları yeni zam oranına sahip maaşları da banka hesaplarına yatırılmaya başlandı.

Maaş miktarlarında tam tamına 2,5 puanlık bir artış yaşandı!
Memur emeklisi olan vatandaşlarımız ay başında maaşlarını aldıklarından dolayı onların büün zam farkları bu ay içinde ödenecekken memur kesimi de Ocak ayının 15 'inde ek zam olmadan maaşlarını aldılar. Memur maaşlarına % 5 toplu sözleşme ile enflasyon farkı da yansıtıldı ve tam 2,5 puanlık bir artışın da daha sonradan hesaplarına yatırılıcağı bildirildi.

Herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak!
SSK ile Bağ - Kur emeklisi olan vatandaşlarımız maaşlarını dün itibari ile banka hesaplarında görmeye başlayacaklar ve 2.500 TL 'lik taban maaşın da yasa çıktıktan sonra uygulamaya konulacağı belirtildi. Aynı zamanda bütün maaş artışlarının da 1 Ocak 2022 Cumartesi günü itibari ile geçerli olmasından dolayı herhangi bir hak kaybı da yaşanmayacaktır.

Seyyanen zam yapıldı
SSK ile Bağ - Kur emeklisi olan vatandaşlarımız 6 aylık enflasyon oranı kadar zam almaktadırlar. Temmuz ayı ile Aralık ayı arasında oluşan 6 aylık enflasyon oranı ise % 25,47 olmuştur. Bu durumda da bütün SSK ile Bağ - Kur emeklisi olan vatandaşlarımızın da maaşları Ocak ayına giriş ile beraber tam tamına % 25,47 oranında artmıştır. Ayrıca, bu oranlara ek olarak maaşlara seyyanen bir artış daha yapılmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamada en düşük SSK ile Bağ - Kur emekli maaş miktarı 1500 TL 'den tam 2500 TL 'ye çıkarıldığı belirtilmektedir. Oransal olarak yapılan zamdan sonra ise 2500 TL 'nin altında olan emekli vatandaşlarımızın almış oldukları maaş miktarları da seyyanen zam yapılması ile birlikte 2500 TL 'ye tamamlanacaktır.

emekliye müjde emekliye zam müjdesi ssk bağ-kur ssk emeklisine zam bağ-kur emeklisine zam