SSK ve Bağ-Kur emeklisine enflasyon zammına ek seyyanen zam müjdesi! yüzde 41 artışın üstüne eklenecek, en düşük emekli maaşı 4.000 TL olacak!

TAKİP ET

SSK ve BAĞ-KUR emeklisi milyonlarca kişi Temmuz ayında maaşlarında yapılacak artışı dört gözle bekliyor. Şu aralar arama motorunda en çok araştırılan soru ise 2022 Temmuz'da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusu oluyor. Adım adım Temmuz ayı yaklaşırken oranlarda yavaş yavaş netleşmeye ve yeni hesaplamalar yapılmaya başlandı. Temmuz emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri de yaşanıyor. Detaylar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Türkiye'de yaşayan milyonlarca emekli vatandaş artık pür dikkat kesilmiş ve temmuz ayını bekliyor. Temmuz emekli zammı ile ilgili son dakika haberleri yoğun bir şekilde araştırılırken en çok en düşük emekli maaşı ne kadar olacak sorusu yanıt bekliyor. Merkez Bankası tarafından yapılan son açıklamaya göre Temmuz ayında enflasyon beklentisi %41'e kadar yükseldi. Bu oranlar aynı zamanda SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için %41 maaş artışı demek. Bu oranlar aynı zamanda SSK ve BAĞ-KUR emeklisi için %40 bir maaş artışı demek. Ama emekli vatandaşlar için Müjde sadece bununla sınırlı değil. Çünkü emekli maaşlarına Temmuz ayında enflasyon zammının yanı sıra seyyanen zam uygulanacak. %41'lik enflasyon zammının ek olarak verilecek zamla birlikte emekli maaşları adeta rekor kıracak.

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine enflasyon zammına ek seyyanen zam müjdesi! Yüzde 41 artışın üstüne eklenecek, en düşük emekli maaşı 4.000 TL olacak! Milyonlarca emekliyi umutlandıran haber Merkez Bankasından geldi. Merkez Bankası tarafından hazırlanan piyasa katılımcıları beklenti anketi sonuçları dün yayınlandı. Anket sonuçlarına göre 6 aylık enflasyon rakamlarının yüzde 40'ın üzerinde çıkacağı tahmin ediliyor. Yani %41'e varan bir zam oranı Temmuz ayında emeklilere bekliyor. Ayrıca emekli vatandaşların maaşlarına seyyanen zam yapılması da gündemde. Eğer bu vaatler gerçeğe dönüşürse emeklinin en düşük maaşı 4.000 TL’ye kadar yükselecek. Yani yapılacak olan enflasyon artışı ile beraber sınırın altında kalan vatandaşların maaşları seyyanen zam ile iyileştirilecek. Peki, Temmuz'da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak 2022? emeklinin temmuz zammı kaç TL olacak?

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine %41 enflasyon zammı

Milyonlarca vatandaş Temmuz ayında maaşlarına yapılacak olan zam oranlarını merak ediyor ve arama motorunda da bu konuda ipuçlarını yakından takip ediyor. Yaklaşık 14 milyon emekli vatandaş Temmuz ayında yapılacak olan maaş artışı ile birlikte biraz rahat nefes almak istiyor. Bugüne kadar yılının ilk 4 aylık bilimine ilişkin enflasyon rakamları yayınlandı. 4 aylık enflasyon %31.71 olurken Mayıs ve Haziran ayı rakamları büyük bir heyecanla bekleniyor. Ancak bu sırada Merkez Bankası piyasa beklenti anketi yayınlandı. Merkez Bankası tarafından yapılan Anketin sonuçlarına göre 6 aylık Enflasyonun %40'ın üzerinde çıkacağı tahmin ediliyor. Bu oran doğrudan SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların maaşlarına zam olarak yansıyacak.
 

En düşük emekli maaşı 4.000 TL olacak

Temmuz ayında yapılacak olan düzenlemelerle birlikte emekli maaşları artacak. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi Temmuz ayında doğrudan 6 aylık enflasyon rakamları doğrultusunda artış alırken memur ve memur emeklisi ise %7 oranındaki Toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alacak. Ama asıl merak edilen ise şu anda 2500 TL olan en düşük emekli maaşı Temmuzda ne kadar olacak sorusu oldu. Kulislerden gelen bilgilere göre emekli vatandaşların maaşlarına enflasyon zammı uygulanacak ancak belli bir sınırı altında kalan Maaşlar seyyanen zam ile daha da iyileştirilecek. Yani temmuz ayında en düşük emekli maaşının 4000 TL olacağı konuşuluyor.