SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin Temmuz ayı zam oranı yüzde 42.35 oldu

TAKİP ET

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Haziran ayı enflasyon rakamları az önce açıklandı. Enflasyon rakamlarının açıklanması ile beraber yılın ilk 6 aylık dönemine ait enflasyon oranları da kesinlik kazandı. Buna göre SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin Temmuz ayı zam oranı %42.35 oldu. Yani temmuz ayı zamlı Maaşlar %42.35 artışla hesaplara yatacak.

Reklam
Reklam

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Az önce Haziran ayı enflasyon rakamları açıklandı. Enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin Temmuz ayı maaşları da kesinlik kazanmış oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Haziran ayında enflasyon yüzde 4,95 olarak gerçekleşti. Yılın ilk 6 aylık dönemindeki enflasyona ise % 42.35 oldu. Bu oran SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarına doğrudan zam olarak yansıyacak. Yani Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin zamlı maaşları %42.35 artışla hesaplara yatacak.
 

TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10.00'da açıkladı. Haziran ayı enflasyon verileri ile birlikte memur ve memur emeklisi, SSK ve BAĞ-KUR emeklisi temmuz zammı kesinlik kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre aylık enflasyon yüzde 4.95 olurken TÜFE’de yıllık enflasyon yüzde yetmiş 8.62 olarak gerçekleşti. Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık yüzde 6.77 olarak açıklanırken yıllık 138,31 olarak gerçekleşti.
 

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine zam oranı belli oldu

TÜİK tarafından enflasyon rakamlarını açıklanması ile birlikte yılın ilk 6 aylık dönemine ait enflasyonda belli olmuş oldu. Buna göre SSK ve BAĞ-KUR emeklisinin maaşlarına yapılacak olan zam %42.35 olarak gerçekleşti. SSK ve BAĞ-KUR emeklisi temmuz zammı olarak %42,35 artış olurken zamlı Maaşlar Bayram öncesinde hesaplara yatacak. Temmuz 2022 en düşük emekli maaşı ise Geçtiğimiz günlerde yapılan Düzenleme ile birlikte 3500 TL olmuştu.