SSK ve Bağ-Kur' lulara müjde! artık çalışmayanlar da emekli olabilecek!

TAKİP ET

Çalışma hayatında aktif olarak yer almayan vatandaşların sayısı arttıkça isteğe bağlı olarak emekli olma seçeneğini değerlendirmeye başlıyorlar. Peki hiç çalışmadan emekli olunabilir mi? Çalışmadan emekli olmak için nasıl bir yol izlenilmesi gerekmektedir? Çalışmadan emekli olmak için şartlar nedir? İşte detayları..

Reklam
Reklam

SGK mevzuatında işe gitmeyen kişiler için emeklilik formülleri yer almaktadır. Emekli olmak için asıl şartların sağlanmasını sahibi olunan emeklilik düzenlemesinde prim ödemesi yapılması ile birlikte müracaat edecek olan kişilerin de SGK 'nın açıklamış olduğu koşullara uymaları gerekmektedir.

Çalışma hayatı olmayan kişilere emekli olma imkanı!
İş hayatında yer alan milyonlarca kişinin gözü ve kulağı emeklilik ile ilgili olan planlamalardadır. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusu ile ilgili olarak yapılan yeni açıklamalar pek çok saydaki vatandaşımızın çok yakınen takibi altındadır ve bu planlama hala çalışan kişiler için uygulanacaktır. SGK tarafından çalışan kişiler için sağlanan erken emeklilik formülleri vatandaşlara çok büyük fırsatlar sunuyor ve hiç çalışma hayatına adım atmamış olan veya bir süre boyunca çalışmış ancak şimdi çalışmayan kişiler de emekli olabilmek için bir yol arayışı içindedirler.

İsteğe bağlı olan sigorta girişi ile çalışmadan da emekli olabilirsiniz!
18yaşını tamamladıktan sonra belli başlı şartlar dışında kayıtlı olan bir işte çalışmamış kişiler, devlet tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanamıyorlar ve prim ödemeleri de yapılmadığı için emekli olamıyorlar. Ancak bu konu hakkında SGK tarafından sunulan '' isteğe bağlı '' sigorta girişi yapılması ile birlikte siz de çalışmıyorsanız eğer hem aylık prim ödemelerinizi yapabilirsiniz hem de sağlık hizmetlerinden sigortalı olarak yararlanarak emekli olma hakkını elde edebilirsiniz.

İsteğe bağlı sigorta hizmetinden kimler yararlanbilir?
Reşit olarak sayılan, SSK, Bağ - Kur ve Emekli Sandığı gibi, herhangi bir sigorta türünde devam etmekte olan bir kaydı olmayan kişiler ile her ay belli miktarda prim ücretinin ödemesini yapabilecek olan herkes isteğe bağlı olarak sigorta girişi hizmetinden yararlanma imkanına sahip olmaktadır. Bu imkandan yararlanacak olan kişilerin kapsamı ise yalnızca çalışmayan kişiler ile sınırlı değildir. Ev hanımları, ensaflar, frelancer 'lar, part time olarak çalışan kişilere kadar çok geniş bir alan içinde yer edinmektedir. Tüm bu şartların yanında ayrıca isteğe bağlı olarak sigorta girişinden faydalanmak için anne, baba veya eşten kaynaklı herhangi bir emekli maaşı da almıyor olmak gerekmektedir.

İsteğe bağlı sigorta girişi hizmeti ne gibi imkanlara sunmaktadır?
İsteğe bağlı sigorta hizmetinden hiç çalışmamış olan kişiler haricinde daha öncesinden çalışmış ancak prim gün miktarını tamamlamamış veya çalışma hayatına ara vermiş olan kişiler de yararlanabiliyorlar. Bu şekilde iş hayatından uzak olan kişiler de tıpkı çalışıyormuş gibi hem prim günlerini doldurmaya, hem de devlet tarafından sunulan sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanmaya devam etmektedirler. İsteğe bağlı sigorta hizmetine giriş, tıpkı çalışan kesimde olduğu gibi hem emekli olamanıza hem de sağlık sigortası sistemine dahil olmanızı sağlamaktadır. 

ssk bağkur emeklilik çalışmayana emekli olma imkanı işsizlere emeklilik fırsatı sgk