Stephen Hawking için Google'dan anlamlı Doodle hareketi

TAKİP ET

Ünlü bilim insanı Stephen Hawking için Google'dan anlamlı bir Doodle hareketi geldi. Bilim dünyasına kazandırdıklarıyla adını tarihe yazdıran Hawking için yapılan Doodle beğeni kazandı. İşte ayrıntılar...

Reklam
Reklam

Astronomi ve fizik alanlarının en önemli bilim insanlarından birisi olan Stephen Hawking için Google’dan anlamlı bir hareket geldi. Google ünlü bilim insanı Stephen Hawking için bir Doodle yaptı. 14 Mart 2018 tarihinde aramızdan ayrılan Stephen Hawking yapılan bu hareket bilim dünyasından olumlu anlamda eleştiriler aldı. 
Stephen Hawking Kimdir?
Stephen Hawking 8 Ocak 1942 tarihinde dünyaya merhaba dedi. Öğrenim hayatı konusunda babası tıp bölümüne yönelmesini istese de o her zaman matematiğe ilgiliydi. Fakat okuduğu okulda matematik bölümünün olmaması üzerine fizik bölümüne girdi ve 3 yıl sonra eğitimini tamamladı. 
Oxford Üniversitesi mezuniyet tezini uzay bilimi adına yapmak isteyen Hawking bu konuda olumlu bir dönüş alamayınca Cambridge Üniversitesi’ne geçerek tezini ve akademik hayatını burada tamamladı. 
Gonville and Caius College’de profesör asistanı olan Stephen Hawking amyotrofik lateral skleroz (ALS) adı verilen nadir bir hastalığa yakalandı. Erken yaşta yakalandığı bu hastalık sebebiyle yıllar içinde ilk önce yürüme yetisini, sonra konuşma yetisini ve bedeninin kalanını hareket ettirme yetisini kaybeden Hawking tüm bu zorluklara rağmen uzay bilimine olan bağlılığını kaybetmedi. 1986’da kendisine özel bir bilgisayarlı bir koltuğa yerleştirilen Hawking bu sayede diğer insanlarla yeniden iletişim kurabildi. 
Oturduğu koltuğun bilgisayarındaki 2600 kelimeyle iletişim kuran Stephen Hawking yıllarca çeşitli konferanslarda binlerce insana uzay bilimini anlatmaya çalıştı. 14 Mart 2018 sabahında Cambrigde şehrindeki evinde 76 yaşındayken hayatını kaybetti.
2014 yılında hayatı Her Şeyin Teorisi adlı bir filmde anlatılan Stephen Hawking’i oyuncu Eddie Redmayne canlandırdı.

Stephen Hawking Doodle Google uzay