Su aboneliği için hangi evraklar gerekir?

TAKİP ET

Ülkemizde yeni taşınan veya ev alan vatandaşların merak ettiği konular arasında su aboneliği için gerekli evrakların neler olduğu bulunmaktadır. Peki su aboneliği için hangi evraklar gerekir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Ülkemizde yeni taşınan veya ev alan vatandaşların merak ettiği konular arasında su aboneliği için gerekli evrakların neler olduğu bulunmaktadır. İlk kez su aboneliği başvurusu yaptıracak olan vatandaşlar su dağıtım firmalarına bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir. Su aboneliği başvurusunda bulunacak olan vatandaşlardan ise bazı evraklar istenmektedir. 

 Konutlar için su aboneliği için hangi evraklar gerekir?

Su aboneliği başvurusunda bulunacak olan vatandaşlardan; nüfus cüzdanı, mülkiyeti gösteren belge, teminat bedeli, 12.10.2004 tarihinden önce yapılmış olan binalarda o dönemlere ait elektrik, doğalgaz vb. faturalardan biri belediye tarafından onaylanan Emlak Vergisi Beyannamesinin tasdikli ve imzalı sureti, 2004-2008 yılları arasında yapılan binalarda yapı ruhsatı, 2008 yılından sonra yapılan binalar için yapı iskan belgesi, zorunlu deprem sigortası poliçesi gibi evraklar gerekmektedir. Eğer sıfır binaya taşımıyorsanız ve taşınacağınız yerde su aboneliği varsa abonelik başvurusunda bulunmanızı gerek yoktur. 

 İşyerleri için su aboneliği için hangi evraklar gerekir? 

İşyerlerini değiştirecek olan vatandaşlar ilk önce su ve elektrik aboneliği başvurusu yapmaları gerekir. Vatandaşlar işyerleri için su aboneliği başvurusu yapmak için bazı evraklar getirmesi gerekmektedir. Bunlar; Nüfus cüzdanı, İmza Sirküleri ve Yetki Belgesi, vergi numarası, Mukavele aşamasında teminat bedeli, İşyeri 12.10.2004 tarihi öncesinde inşa edilmişse o dönemlere ait elektrik, doğalgaz sözleşmelerinden herhangi birisi, 2004- 2008 arasında inşa edilmiş ise yapı ruhsatı, 2008’den sonra inşa edilmiş ise yapı iskân ruhsatıdır. 

 Konutlarda isim değişikliği su aboneliği için gerekli evraklar nelerdir?

T.C Nüfus kartı 

 

Kira kontratı veya tapu benzeri belge 

 

Sayaç seri numarası veya sayaca ait eski bir fatura 

 

Güncel sayaç işareti 

 

144 TL teminat bedeli 
 Su aboneliğini iptal ettirmek için hangi evraklar gerekir?

Konut ve işyerinden ayrılan vatandaşlar orada bulunan su aboneliğini iptal ettirir. İptal işleminde kişiye güncel fiyat üzerinden ödemiş olduğu teminat bedeli geri ödenir. Konutlarda su aboneliği iptal ettirmek için; abone olan kişinin T.C Kimlik kartı ve su sayacının üzerinde yazan son metreküp işaretiyle beraber abone iptal işlemini gerçekleştirebilir. 

İşyeri su aboneliğini iptal ettirmek için; T.C Kimlik kartı, su sayacı üzerinde yazan son metreküp işareti, şirketler için yetki belgesi, imza sirküsü ve kaşe ile beraber işyeri su aboneliği iptal işlemi gerçekleştirebilir. 

Su aboneliği için gerekli evraklara ve su başvurusunda bulunmak için e-devlet üzerinden "Kanalizasyon Tedarik Şirketlerinin Sunduğu e-Hizmetler" adresinden öğrenilebilir ve başvuru yapılabilir. 

su aboneliği su aboneliği için gerekli evraklar