Sümela Manastırı'nda yapılan eğlence tepki çekti

TAKİP ET

Trabzon'da restorasyon çalışmaları uzun süredir devam eden ve ziyarete kapıl olan Sümela Manastırı'nda özel izinle çekilen tanıtım filminde elektronik müziğe danslarla eşlik edilen kişilerin görüntüleri sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Reklam
Reklam

Trabzon'un Maçka ilçesinde restorasyon çalışmaları sebebiyle bir süredir ziyarete kapalı olan Sümela Manastırı'nda Valilik ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü tarafından alınan özel izinle DJ Ahmet Şenterzi ekibiyle birlikte bir tanıtım klipi çekildi. Çekilen klipte Manastır içerisine ses ve müzik sistemleri kurulurken, sistem ile birlikte çalınan elektronik müziğe ekibin dans ederek eşlik etmesi ile o anların görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Çekilen görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasıyla tepkilere neden olurken, çalınan müziğin ses desibelinin taş düşme tehlikesi yaşayan manastır için tehlike oluşturabileceği vurgulandı.

Proje yetkilisi DJ Ahmet Şenterzi, Sümela'yı farklı bir bakış açısıyla ve müziğin enerjisiyle dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirterek yaptıkları çalışmayı savundu.
 

sümela manastırı Klip