Sümeyye Boyacı Türkiye'ye Dünya şampiyonluğu getirdi

TAKİP ET

Portekiz'in Madeira Adası'nda yapılan Para Yüzme Dünya Şampiyonası'nda Eskişehir Büyükşehir Gençlik ve Spor Kulübü'nün Milli Yüzücüsü Sümeyye Boyacı 41.58'lik derece ile dünya şampiyonu oldu.

Reklam
Reklam

Para Yüzme Dünya Şampiyonası’na 70 ülkeden 600’den fazla sporcu katıldı. Sümeyye Boyacı, 50 metre sırt üstü yarışmasında Dünya Şampiyonu oldu. 44.45’lik dereceyle gümüş madalyayı kazanan yarışmacı ise Sevilay Öztürk oldu. Sümeyye Boyacı, Berlin’de düzenlenen şampiyonada 50 metre sırtüstü yüzmede 41.41 saniyeyle daha öncede Avrupa’nın en iyi derecesini yapmıştı.

Sümeyye Boyacı duygularını böyle ifade etti

Altın madalyanın sahibi Sümeyye Boyacı sosyal medya hesabından, “Duygularımı anlatmaya kelimeler kifayetsiz, ama bugün hayalimi gerçekleştirdim. 19 yaşında Açık Yaş Dünya Şampiyonası’nda ülkemize kazandırdığım Dünya Şampiyonluğu koleksiyonumda eksik olan başarıyı tamamladım. Kazandığım şampiyonluk altın madalyadan fazlasını ifade ediyor. Madalyanın en özel tarafı kadın bir sporcudan Türk Yüzmesine kazandırılan ilk Dünya Şampiyonluğu olması” ifadelerine yer verdi.

Paylaşımının devamında, “Bu madalya için ve harcadığım emeğim için hiçbir cümlenin gücü yetmez. Başta ailem ve antrenörüme, benimle bu yolda olan ve emek veren herkese teşekkürü borç bilirim. Hemen yan kulvarımda yarışan takım arkadaşım Sevilay’ın aldığı gümüş madalya da bize gösteriyor ki Türk sporcularının, gençlerinin başarabilecekleri potansiyeli kimse tahmin edemez” dedi.



Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu tebrik etti

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu Dünya Şampiyonu Sümeyye Boyacı’yı ve Sevilay Öztürk’ün gümüş madalya kazanmasını şu mesajla tebrik etti:

“Portakiz, Madeira Adası’ndaki Para Yüzme Dünya Şampiyonası’nda S5 kategorisi 50 metre sırt üstünde 41.58 dereceyle dünya şampiyonluğunu kazanan Sümeyye Boyacı’yı ve gümüş madalyayı 44.45 dereceyle kazanan Sevilay Öztürk’ü tebrik ediyorum. Başarılara yenisini ekleyen Sümeyye ve Sevilay başarılarıyla bir kez daha bizleri gururlandırdı. Milli sporcularımıza başarılarının devamını diliyorum. Ay Yıldızlı Bayrağımızın dalgalanmasında ve İstiklal Marşımızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum.”