Süper güçlerinize dokunma zamanı

TAKİP ET

Beslenmenizi artırmayı vaat eden bu dört bitki bazlı toz hakkında bilmeniz gereken her şey.

Reklam
Reklam

Süper yiyeceklerin etrafındaki vızıltı devam ediyor ve neredeyse her ay değişiyor. Sağlık bilinciniz varsa, beslenmenizi artıracağı kesin olan bu bitki bazlı tozları bilmek isteyeceksiniz.

Kakao Tozu

Bir süredir, kakao tozundaki besin zenginliğini duyuyoruz. Kakaodaki sağlık veren bileşikler, atletik performansı iyileştirdiği, depresyonu azalttığı ve kilo kaybını arttırdığı bilinen organik bir bileşik olan feniletilamin ve kan basıncını düşürdüğü ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirdiği bildirilen flavonoller gibi antioksidanları içerir. Bir çorba kaşığı kakao neredeyse 2 gram lif içerir - her zaman iyi bir şeydir - ve ayrıca kilo verme yolculuğuna yardımcı olduğu da bilinir. Hollandaca işlenmiş kakao yerine doğal veya ham kakao seçin - işleme, değerli antioksidanları tehlikeye atabilir. Kakao, çikolata aromalı tariflerde işe yarar ve ayrıca baharatlara veya et marinelerine de eklenebilir.

Kenevir Tozu

Kenevir tozunun sağlığa faydalarını duyduysanız, ancak 'yüksek' itibarı nedeniyle kullanmakta tereddüt ettiyseniz, bilmeniz gerekenler: esrar, kenevir kuru ağırlıkça %0.3'ten daha az THC içerir ve herhangi bir psikoaktif etkiye neden olmaz.

Protein açısından zengin ve kas iyileşmesine ve büyümesine yardımcı olan bir dizi amino asit içeren kenevir, kalbe fayda sağlayan bol miktarda lif, magnezyum (optimum kemik sağlığı için gerekli) ve omega-3 yağları sunar. Ayrıca gastrointestinal sağlığı iyileştirdiği bilinmektedir. 

Yulaf ezmesine veya kinoaya ve egzersiz sonrası smoothie'lere kenevir ekleyin. Ayrıca kreplerdeki unun bir kısmını kenevir tozu ile değiştirebilirsiniz.

Keten tohumu unu

Keten Yemek Keten yutturmaca kadar yaşıyor. Tadı harikadır ve içerdiği sağlıklı yağ, kan basıncını düşürmeye, kolesterolü düşürmeye ve kalp sağlığını geliştirmeye yardımcı olur. Keten içindeki lignanların hormonları dengelediği ve belki de daha düşük meme kanseri riskiyle bağlantılı olduğu bildiriliyor. Çözünür lifi sindirimi yavaşlatmaya yardımcı olduğundan, iştahı kontrol etmeye ve kilo vermeye yardımcı olabilir. Araştırmalar ayrıca depresyonla savaşmaya ve bağışıklığı iyileştirmeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Sert kabuklu bütün keten tohumlarının toz haline getirilmesi, besin maddelerinin kolayca emilmesini sağlar. Bununla birlikte, küçük miktarlarda öğütün çünkü keten hızla ekşir; Bir süre daha taze kalması için buzdolabında veya derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Keten yemeği, ev yapımı enerji barlarına ve pişmiş sebzelere harika bir ektir. Ekmek kırıntıları yerine de kullanılabilir.

Pancar Tozu

Pancar, vücutta nitrik aside dönüştürülen nitratlar içerir. Nitrik asit, kan damarlarınızı genişletmek (vazodilate) için çalışır, kaslarınız çalışırken kan akışını artırır ve daha verimli performans göstermelerine yardımcı olur. Pancar tozu, bütün pancarlardan daha konsantre nitratlar sunar. Pancarda doğal olarak bulunan aynı nitratlar tarafından kan basıncı sayılarının sağlıklı bir aralıkta tutulduğu da gösterilmiştir ve ayrıca vücuttaki iltihapla savaşırlar.  Pancar tozunu smoothie veya yoğurda çırpın, keklere ve diğer unlu mamullere ekleyin ve spor salonuna gitmeden yarım saat önce suya karıştırarak için.